Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Rožaje
KALAČ: U CG HITNA POTREBA DONOŠENJA ZAKONA O ZABRANI NEGIRANJA HOLOKAUSTA, GENOCIDA I ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 10. January 2021. 23:01:07
HAZBIJA KALAČ (SPP): Nakon zvanične potvrde premijera Krivokapića da je nekim “privatnim” pozivom čestitao neustavni dan manjeg BH entiteta - tvorevine nastale na genocidu, etničkom čišćenju, koncetracionim logorima, najmonstruoznijim ubistvima, koje je cijeli civilizirani svijet osudio, potreba za donošenjem Zakona o zabrani negiranja holokausta, genocida i zločina protiv čovječnosti, kojeg je parlamentu preko poslaničkog kluba “Crno na bijelo” podnijela Stranka pravde i pomirenja, dodatno je porasla.
Čestitka je greška kako sa pravnog tako i sa moralno-etičkog aspekta i premijer ne može naći adekvatan odgovor osim izvinjenja zvaničnim institucijama Bosne i Hercegovine


Mediji u Crnoj Gori prenijeli su vijest agencije MINA, kako su naglasili iz kabineta premijera, da predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije zvanično čestitao 9. januar predsjednici manjeg bh. entiteta Željki Cvijanović, navodeći da se radilo o privatnom razgovoru.

- "Zvanične čestitke nije bilo, inače bi je objavili na sajtu Vlade, ili na Tweeteru. To je bio privatan razgovor premijera sa Cvijanović", kazali su iz Krivokapićevog kabineta, prenijela je MINA.

Predsjednik SPP u Crnoj Gori Hazbija Kalač u reakciji na Facebooku profilu je napisao:

- Nakon zvanične potvrde premijera Krivokapića da je nekim “privatnim” pozivom čestitao neustavni dan manjeg BH entiteta - tvorevine nastale na genocidu, etničkom čišćenju, koncetracionim logorima, najmonstruoznijim ubistvima, koje je cijeli civilizirani svijet osudio, potreba za donošenjem Zakona o zabrani negiranja holokausta, genocida i zločina protiv čovječnosti, kojeg je parlamentu preko poslaničkog kluba “Crno na bijelo” podnijela Stranka pravde i pomirenja, dodatno je porasla.
Čestitka je greška kako sa pravnog tako i sa moralno-etičkog aspekta i premijer ne može naći adekvatan odgovor osim izvinjenja zvaničnim institucijama Bosne i Hercegovine, naglasio je Kalač.
Ostali prilozi:
» MEDIĆ: NIKO RAZUMAN NE MOŽE NEGIRATI ZLOČIN
Preporod | 25. February 2021 13:20
» BEGIĆ: SREBRENICU TREBA PROGLASITI DISTRIKTOM
Anadolu Agency (AA) | 25. February 2021 13:09
» NEDŽIB ŠAĆIRBEGOVIĆ PRESELIO NA AHIRET
politicki.ba | 24. February 2021 13:20
» NANA FATA ORLOVIĆ NEGATIVNA NA KORONAVIRUS
Almasa Hadžić, politicki.ba | 23. February 2021 16:59
Ostali prilozi istog autora: