Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Akcije

Nadnaslov ovdje
TEST TEST TEST - POMOĊ MJEŠTANIMA SELA JASTREBAC U ŽELJEZNOM POLJU
Objavljeno: 16. June 2014. 16:06:40
Odmah nakon vijesti o strahovitim poplavama i klizištima koja su zadesila Bosnu, Almir, koji živi i radi u Austriji, odmah je sa svojom porodicom, rodbinom i prijateljima počeo sa sakupljanjem donacija i kupovanjem najnužnijih stvari za pogođene ovom velikom prirodnom katastrofom. Almiru je bilo dobro poznato da veliki šleperi kao i velike akcije obično iziskuju više vremena i teške administracije, te su samim time spore i manje efikasne, pa se odlučio na brzu i efikasnu akciju sakupljanja i transporta pomoći za najugroženije stanovnike Bosne. Nakon ulaska u Bosnu kontaktirao Jastrebac da se iz sela pošalju traktori kako bi mogli preuzeti hranu od Almira na lokaciji Begov Han. Ovo je bila i prva veća donacija koja je mogla biti podijeljenja svim stanovnicima sela koje broji nešto oko 230 članova i oko 20-ak izbjeglica iz obližnjih sela, prvenstveno Balačića i Šahmana.
Pošto su imali svega tri traktora, sva donirana sredstva se nisu mogla isti dan prebaciti u selo Jastrebac, pa su se sljedeći dan vratili po ostatak.

OVO JE SAMO TEST ZA RUBRIKU AKCIJE!
OVO JE SAMO TEST ZA RUBRIKU AKCIJE! OVO JE SAMO TEST ZA RUBRIKU AKCIJE! OVO JE SAMO TEST ZA RUBRIKU AKCIJE! OVO JE SAMO TEST ZA RUBRIKU AKCIJE! OVO JE SAMO TEST ZA RUBRIKU AKCIJE! OVO JE SAMO TEST ZA RUBRIKU AKCIJE! OVO JE SAMO TEST ZA RUBRIKU AKCIJE! OVO JE SAMO TEST ZA RUBRIKU AKCIJE! OVO JE SAMO TEST ZA RUBRIKU AKCIJE!Ostali prilozi: