Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
NEGATORIMA GENOCIDA VIŠE NIKO NE VJERUJE
Autor: Fena
Objavljeno: 27. June 2015. 15:06:06
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.AidaIdaAida (2015-06-28 06:12:02)
TAČNO! NE SMIJE SE VJEROVATI NEGATORIMA GENOCIDA KOJI SU I KREATORI I UČESNICI U NJEMU.TO JE NASTAVAK VELIKOG PLANA ZAPOČETOG I DIJELOM OSTVARENOG AGRESIJOM VEĆEG BROJA AGRESORA.

KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Raspisivanjem referenduma o mjerama štednje grčki premijer je prevario narod kojemu je prilikom izbora obećao bezbolno rješenje. Želio je vlast i dobio povjerneje građana u zemlji koja je kolijevka demokratije. Kako to da nije imao nikakvu strategiju kojom bi se pojavio u izbornu trku? Galamio je i narod mu povjerovao.Pa kao mnogi drugi,iznevjerio narod. Ali je zadržao vlast. Ako je htio da odgovornost svali na birače, trebao je i da narodu vrati mandat. Govore da je državna kasa prazna,ali zadržavaju vlast. Da možda premijer ne volontira u Vladi? Očigledno je da je u pitanju visoka korupcija koja je smišljena da izazove novu krizu u Evropi.Da dovede građane do prosjačkog štapa i da ih intelektualno ponizi. Tako će dobiti poslušne birače koji će biti kao kod nas i raditi sve što birači DPS-a. Nije slučajno Cipras bio kod Putina na razgovor a nije donio rješenje. Donio je novac kojim će da plaća plaćenike ida kupuje glasove. Znači da ne namjerava da uopšte predaje vlast već da se ustoliči i da narod hrani mrvicama. To je kod nas viđen scenario. Evropska Unija ima stručnjake koje je trebala okupiti sa grčkim i pronaći problem grčke krize. Ima svaki problem i rješenje ali ako se ne traži onda je to problem sam po sebi. Cipras želi da koristi Milov recept vladavine. Uništiće sve vrijednosti duge grčke istorije. Stvoriti ono što je napravio Milo.Porobiti sve institucije i u njima zaposliti sluge. Ako to ne planira mora podnijeti ostavku i odustati od referenduma pa raspisati nove izbore.Neka narod bira nekoga ko će imati rješenje ili da se napravi prelazna vlada od stručnjaka koji će razmotriti cijeli problem i doći do rješenja. Neka objave problem i konkurs za izbor ideja kojima bi se problem riješio.Ali da se daju pravi podaci. Što se ne dešava. Mislim da je upravo to problem. Cilj da se ne nađe rješenje jer je problem isplaniran. Stručnjaci MMF-a su im pokazali put do rješenja a oni ga nijesu prihvatili. Već žele da iznuđuju novac od Evrospek Unije a da ne rješavaju probleme.Da narod i dalje sve gore živi a oni da izazovu krizu. Da se oslabi Evropska Unija i da se razbije. Da se terorističkim napadima usmjeri sa problema i da Putin osvoji Evropu. Cipras mora podnijeti ostavku i raspisati nove izbore.

AidaIdaAida (2015-06-27 23:48:57)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Žrtvama genocida počinjenog tokom agresije na BiH neće nestati boli bez obzira na riječi. Neće im se vratiti porodični mir i radost, više nikad im neće biti voljeni na okupu. Ali saosjećanje i poštovanje žrtava svakako malo pomaže,dok nepoštovanje i negiranje, vrijeđanje boli. Evropa ima zadatak i obevezu da vaspita i civilizuje nevaspitane i necivilizovane na svom tlu. Da „uredi svoje dvorište“ pa govori o drugima. Da jasno stavi do znanja da neće trpjeti ubijanje ljudi i negiranje genocida.Jednostavno da će takve izolovati i pritiskati sve dok se ne osvijeste i ne postanu ljudi.Jer Evropa mora da teži ljudskoj populaciji i ljudskim propisima a ne životinjskim. Neko misli da može svašta da radi jer ima oružje i ima u sebi zlo. Da ima pravo da se ponaša po životinjskim principima da vlada onaj ko je jači i on pravi propise. To mora biti nedopustivo.Evropa ima obavezu da uredi svoju teritoriju na ljudskim principima a onima poput Mila,Dodika, Nikolića,Vučića, Putina... koji odstupe od toga pravila da onemogući pristup moći.

AidaIdaAida (2015-06-27 23:15:52)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Premijer Srbije je razgovarao sa Putinom o Rezoluciji o Srebrenici koju je predložila Velika Britanija i složili su se da je ona neprimjerena. Ramišljala sam o tome kako se neko ljuti kad mu se kaže istina o onome što je uradio.Ni ne pomišlja o svojim djelima koja su nekoga zaboljela.Misli da je dobar roditelj i ne želi da mu se desi što Srebreničanima .Želi da oni nose svoj bol sami a da on ne čuje ni riječi o tome.Bole ga riječi.Umjesto da se postidi i moli Boga za oprost.Da se izvini i očisti od grijehova i moli Boga da mu se ne desi što Srebeničanima. Ne može se bolje ni očekivati od nekoga ko je nevaspitan i nekulturan. Kad je prije neki dan Ambasadorka SAD-a se izula u džamiji u Pljevljima i nosila mahramu na glavi, poštujući propise domaćina, sjetih se Vučića koji je ušao u sarajevsku Begovu džamiju u cipelama.