Reakcija na anticivilizacijske izjave i prijetnje koje stižu iz velikosrpskih kuhinja i krugova u Crnoj Gori
SAMO POBORNICI RATA, ZLA, KRVI I GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA I POLITIČKE NEZNALICE I DILETANTI MOGU BITI PROTIV REZOLUCIJE UN O GENOCIDU U SREBRENICI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 14. May 2024. 14:05:04
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija najoštrije osuđuje anticivilizacijske izjave, negiranje genocida i prijetnje koje stižu iz velikosrpskih kuhinja i krugova u Crnoj Gori vezano za rezoluciji UN o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici.

Samo pobornici rata, zla, krvi i genocida nad Bošnjacima i istrebljenja jednog nevinog autohtonog europskog naroda, političke neznalice i diletanti mogu nazvati rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju treba usvojiti Generalna Skupština UN-a da je “prvorazredno političko pitanje”, kako je to u pismu Vladi CG i ministrima istakao predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta u CG Momčilo Vuksanović. Nameće se logično pitanje, ako je rezolucija “prvorazredno političko pitanje” šta je onda agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu, udruženi zločinački poduhvat, genocid koji je počinjen nad Bošnjacima?! Naravno da je poznato da je sve dobro planirano u vrhu sistema državnog i paradržavnog političkog i vojnog aparata iz ratnih 90-tih, Srbije i Crne Gore, i velikosrpske paratvorevine unutar međunarodno priznate države Bosni i Hercegovine. Ta srpska tvorevina je stvorena na krvlju i kostima prvenstveno Bošnjaka ali i drugih nesrba, a počinile su ga vojne i policijske strukture, tako su presudili i internacionalni sudovi. To itekako treba biti jasno srpskom narodu u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Da budemo jasni, genocid su presudili internacionalni sudovi u Haagu koje je osnovan od strane UN, Sud BiH i u nizu država koji su sudili i presudili ratnim zločincima koji izdržavaju zatvorske kazne u niz europskih država. Ono što srpski narod treba da zna, sa izjavama poput izvjesnog Vuksanovića, te vojvode Mandića, Kneževića i dr. a koji su pod uticajem velikonacionalističke političke hunte koju predvode Vučić i Dodik, ustvari svjesno nameću srpskom narodu kolektivnu odgovornost za genocid, dok rezolucija o genocidi u Srebrenici ustvari spašava srpski narod od političkog sljepila Vučića i Dodika, ali i onog dijela SPC-a, koji ih huškaju svoje stado na žrtve genocida!

Svi znamo da je Vučić kovao zanat u četničkim brlozima zločinaca Vojislava Šešelja i Slavka Aleskića. Također da je bio dio ratnog Miloševićevog propagandnog aparata. U jeku genocida u Srebrenici, balio je sa skupštinske govornice Srbije i porijetio kako će “za jednog Srbina ubiti sto muslimana”.
Na drugoj strani, Dodik je prvi srpski političar koji je hrabro osudio genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i pozvao ratne zločince Karadžića i Mladića da se predaju ili će biti uhapšeni i izručeni Haagu. Vlasti Srbije su uhapsili Miloševića (umro je u pritvorskoj jedinici); Karadžića i Mladića i brojne druge i izručili ih Tribunalu u den Haagu, gdje su osuđeni na doživotne robije. Srpska politička elita, poput Dodika, prozivali su ih za genocid, pljačke i ratne zločine, ali sada kada su iza zatvorskih rešetaka, nazivaju ih ‘erojima. Sve je to dostupno na pretriživačima. Ali nakon svega, Vučić i Dodik pokušavaju svoje političke i privredne malverzacije da operu preko leđa naroda, a rezolucija o genocidu u Srebrenici im je samo da skrenu pozornost i da pokažu svojih.

Nego predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori, pa i vojvoda Mandić, Knežević i dr. koje nazivaju velikosrpskim nacionalista i šovinsta, umjesto što bi da državne institucije litijaški drže pod kontrolom i da se sprovodi samo ono što se uklapa u njihovu političku pamet, preče im je da pozovu na odgovornost one sunarodnike koji su učestvovali u genocidu nad svojim komšijama Bošnjacima. Drugo, Dodika javno pozovu da podnese ostavku zato što je on prvi srpski političar koji je s pravom osudio genocid nad Bošnjacima koji su počinile političke, vojne i policijske strukture Rs-a, Srbije...

Konačno nakon 30 godina i budućih generacija civilizacijski je čin da svi bezrezervno podrže rezoluciju o genocidu u Srebrenici i da se nikad i nikome ne dogodi bilo gdje u svijetu! Ujedno da svi koji podstiču na genocid, veličaju ratne zločince i negaju genocid da budu zakonski kažnjeni, piše u reakciji Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.