US Soccer Education nastavlja svoju misiju:
TOKOM LJETA ORGANIZOVAT ĆE ČETIRI FUDBALSKA KAMPA U AMERICI, ENGLESKOJ I BIH
Autor: Namik Alimajstorović, BHDInfodesk
Objavljeno: 29. Jan 2024. 15:01:46
Ovih dana navršava se devet godina kako je s radom počela američka sportska organizacija US Soccer Education (USSE) čija je prevashodna zadaća bila organizovanje niza fudbalskih kampova s ciljem pronalaženja mladih talentovanih fudbalera bh. korijena u Americi, Kanadi i Evropi. Nakon organizovanih 36 fudbalskih kampova širom Amerike, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Turske i Hrvatske na kojima su radili vrhunski treneri, preko 50 mladih talenata obuklo je dres Zmajeva u nekoj od omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine. Usto, zahvaljujući USSE mnoga talentovana djeca svoje su fudbalsko usavršavanje nastavila u evropskim klubovima.

Ovaj prepoznatljivi sportski brend i ove godine nastavlja svoju misiju i tokom ljeta organizovat će četiri fudbalska kampa i to: u Americi, u Engleskoj - prvi put do sada te, naravno, u Bosni i Hercegovini. Informaciju više za medijsku agenciju BHDINFODESK iz Birminghama dao je osnivač i generalni direktor US Soccer Educationa gospodin Murat Alibašić:

Murat Alibašić

“Prije svega, želim da pozdravim sve naše fudbalere i fudbalerke i njihove roditelje koji su učestvovali na našim kampovima, da se svima njima zahvalim na povjerenju i podršci koju nam daju svih ovih godina. Ove sezone pripremili smo bogat program, prvi kamp organizujemo u SAD-u, u Louisvilleu, Kentucky, od 25-29. maja 2024. godine. Nakon toga “selimo” se u Englesku i, u saradnji sa Leeds Unitedom u njihovom trening centru, organizujemo desetodnevni kamp u periodu od 20-30. juna 2024. godine. Ovo je prvi put da naše aktivnosti radimo u kolijevci fudbala, uz naglasak da će s našom djecom raditi engleski treneri zaposleni u ovom renomiranom klubu. Sljedeća stanica je Bosna i Hercegovina, gdje ćemo na terenima FK Igman na Ilidži - Sarajevo, u periodu od 20-26. jula 2024. godine ponovo držati kamp. Potom, prvi put smo na području Unsko-sanskog kantona. Naime, od 5-11. augusta, u Sanskom Mostu smo zakazali kamp koji je već sada pobudio veliko interesovanje naših Krajišnika, kako iz dijaspore, tako i iz domovine. Osim u Leedsu, kako sada stvari stoje, s našom djecom radit će provjereni fudbalski treneri Husref Musemić, Slobodan Čobo Janjuš, Zijo Švrakić, Omer Joldić, Jiri Plišek, Erick French i Omer Hadžić. Naravno, shodno dugogodišnjoj saradnji s Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, na kampvima se očekuje učešće selektora i trenera omladinskih selekcija naše zemlje.”

Inače, svi ovi fudbalski kampovi namijenjeni su igračima koji žele da se profesionalno angažuju u timovima s područja Balkana i Evrope te, naravno, i kao svojevrsni “filter” potencijalnim Zmajevima koji će imati priliku da na zelenom polju pokažu da li su sazreli za probe u nekoj od reprenzentativnih selekcija.

Detaljne informacije na web stranici US Soccer Education ussoccereducation.com.