Srbija je bila u osvajačkom ratu
NIKOLA SANDULOVIĆ BRUTALNO PRETUČEN NAKON ŠTO JE UPUTIO IZVINJENJE U IME SRBIJE ZA RATNE ZLOČINE
Autor: Senzor.ba
Objavljeno: 10. Jan 2024. 14:01:19
Nikola Sandulović, predsjednik Srpske republikanske stranke, nakon što je uputio izvinjenje za ratne zločine počinjene nad etničkim Albancima tokom rata za neovisnost Kosova, našao se u čvrstom stisku agenata BIA-e, piše Senzor.ba.

Incident se dogodio 3. januara, ubrzo nakon Sandulovićeva posjeta Prekazima kako bi odao počast obitelji Jasari, stradaloj u ratu.

Sandulovićev iznenadni nestanak i naknadno saznanje da se nalazi na odjelu intenzivne njege Vojne bolnice VMA u Beogradu nagovijestili su jeziv susret.

Na tijelu su bili vidljivi tragovi brutalnog premlaćivanja. Njegova kći Klara iznijela je sumnju da ga je vojni nervni agens paralizirao, što je dodatno pogoršalo situaciju, prenosi BNN Breaking.

“Kosovo je prokletstvo Srbije. To je jedan zločin kojeg treba da se stidimo svi. Ja sam se izvinio i izvinit ću se hiljadu puta. Ne samo na Kosovu, već i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dosta više tih priča “Srbija nije bila u ratu”. Srbija je bila u osvajačkom ratu. Ono što sad napadate “doći će Velika Albanija”, to ste htjeli Veliku Srbiju…”, poručio je između ostalog Sandulović.

Donosimo i video zapis izvinjenja koje je uputio Sandulović: