Copy pase sa twitter.com
ODNOS RUSA I RUSIJE PREMA BRAĆI U PARVOSLAVLJU I SRBIJI
Autor: B.net
Objavljeno: 03. Sep 2023. 20:09:41
Obavestite akademika UDBE, i njegove sledbenike, o sledećim činjenicama u vezi sa Rusima:

1. Rusija nas nije bombardovala, ali je htela da izvrši invaziju posle 1948. godine i samo zahvaljujući podršci Amerike do toga nije došlo, kao što je došlo do invazije na Mađarsku, Čehoslovačku i Poljsku.

2. Za vreme WWII nećete naći podatke o silovanjima Srpkinja od strane Nemaca, ali zato postoje zvanični podaci o oko 5000 silovanja i pokušaja silovanja od strane vojnika Crvene armije 1944. godine. Kada je Tito pitao Staljina za ovo, ovaj mu je odgovorio:“Vojnici moraju malo da se razonode“.

3. Rusija nije htela da nam pomogne na Berlinskom kongresu da dobijemo nezavisnost nego nas je njihov ministar poslao kod austrijskog grofa Andrašija.

4. Rusija je stvarala Veliku Bugarsku i zabadala nož u leđa Srbiji.

5. Rusija je posle Berlinskog kongresa izborila od Carigrada da Bugarska crkva dobije vlast u Makedoniji čime je počelo stvaranje makedonskog identiteta i Makedonske pravoslavne crkve.

6. Rusija je 1992. uvela sankcije Srbiji u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

7. Rusija je naoružavala Hrvatsku i sa tim naoružanjem Hrvatska je organizovala i sprovela Oluju u kojoj je proterano preko 200.000 Srba.

8. Vladimir Putin je odlikovao Stipu Mesića za borbu protiv fašizma.

9. Rusija je podržala NATO agresiju 1999. godine, dok je Ukrajina bila prva zemlja koja je agresiju osudila i poslala svoje izaslanike u Jugoslaviju da traže rešenje. Rusiji je odgovaralo da mi budemo budale koje će da ratuju sa NATO.

10. Rusija je pomogla nezavisnost Crne Gore i podržala Mila Đukanovića u sprovođenju nezavisnosti.

11. Rusija je za podršku Srbiji u SBUN ucenjivala Srbiju otkupom naftne industrije po bagatelnoj ceni, ispod svake tržišne vrednosti.

12. Putin je o Srebrenici govorio kao genocidu i uzimao je taj primer kao nešto što treba da se spreči u Ukrajini.
I kada se čita istorija i prati sve može da se nabroji mnogo stvari koje pokazuju antisrpsko delovanje Rusije i naše zablude da nam je Rusija nekakav saveznik i prijatelj. Nas Rusija koristi samo za potkusurivanje sa Zapadom.

13. Narodi Evrope koji su živeli pod ruskom čizmom u SSSR danas ne podnose Ruse i Rusiju.

Da li Udbin akademik i njegovi sledbenici znaju ove stvari?