SFF JE PITAO KAKO NAPREDUJE FILM
TELEKOM SRBIJE OTKRIVA MEĐUČETNIČKE DEALOVE U SFF-U
Autor: B.net
Objavljeno: 17. Aug 2023. 00:08:34
Kompanija Telekom Srbija učestvovala je na Sarajevo Film Festivalu tri godine zaredom. Naše prisustvo podrazumijevalo je kako učestvovanje u nominacijama, tako i panel prezentovanje različitih projekata koje je Telekom Srbija predstavljao samostalno ili u saradnji sa svojim partnerima. Iznenađeni smo reakcijom organizatora Festivala, jer smo po ustaljenoj proceduri, kao i svake godine do sada sve projekte i učesnike na panelima, sa propratnim trejlerima, prijavljivali na vrijeme”, naveli su iz Telekoma Srbije, prenosi portal vijesti.ba.
Kažu da tu činjenicu mogu potkrijepiti zvaničnom pisanom komunikacijom između predstavnika nadležnih organizacionih cjelina u okviru Telekoma Srbija i organizatora Sarajevo Film Festivala.
“Takođe, činjenica koja ide u prilog tome da su organizatori festivala bili upoznati sa filmom Heroji Halijarda je i informacija da su samoinicijativno, ponovo u pisanoj komunikaciji još 8. juna poslali upit izvršnim producentima iz Contrast Studios-a sa interesovanjem kako napreduje razvoj filma i da bi ga rado pogledali i uzeli u razmatranje za Festival”, dodali su u saopćenju.

Podjećamo da je u utorak, 15. augusta, u sklopu SFF-a održan “Cinelink Drama Showcase Telekoma Srbija” na kojem je predstavljen srbijanski film Radoša Bajića “Heroji Halijarda” u kojem su četnici prikazani kao pozitivci, prenijele su agencije, što je izazvalo veliko negodovanje antifašista i skandal na SFF-u, koji je na nastao 1995., u vremenu žestoke velikosrpske agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i najduže opsade glavnog grada koju su držali i srpske terorističke četničke formacije.