Za jubilarnih 40 godina, svojoj vjernoj publici, Nihad Alibegović ovog ljeta poklanja jednu prelijepu pjesmu
„TAKO SE U BOSNI PJEVA“
Autor: Hayat
Objavljeno: 21. Jul 2023. 14:07:59
Rijetki su danas oni koji mogu reći da su na sceni četiri decenije, da još traju i da se za njihove koncerte uvijek traži karta više. Jedan od takvih izvođača je Nihad Alibegović. Punih 40 godina, neumoran,uvijek aktivan, profesionalan i dobro raspoložen za svoju publiku.

Ova je godina za Nihada itekako važna, jer osim nove pjesme koju njegovi mnogobrojni fanovi jedva čekaju, Nihad do jeseni ima rasprodane koncerte na kojima, osim svoje vrhunske interpretacije bezvremenskih hitova, komunicira s publikom i duhovitim dosjetkama je nasmijava pokazujući koliko je velika njihova ljubav.

Za jubilarnih 40 godina, svojoj vjernoj publici, Nihad Alibegović ovog ljeta poklanja jednu prelijepu pjesmu, koja će sigurno izazvati jaku emociju, ali i upisati se u bezvremenske hitove.

Pjesma koja sve govori, ali i o njoj će se dugo pričati!

Svaka pjesma je priča za sebe i svaka nosi neku poruku današnjih ili proteklih vremena, pa tako i ova.

Nova Nihadova pjesma je rezultat rada priznatog bihaćkog tekstopisca i kompozitora Dilvada Felića Dade, te autora aranžmana Dragana Stojkovića Bosanca. Nihad Alibegović je svojom prepoznatljivom vokalnom izvedbom dao dušu ovoj sjetnoj pjesmi prožetoj jakim emocijama.

„Tako se u Bosni pjeva“ svojom sjajnom interpretacijom nam poručuje Nihad.

„Pjesma se oduvijek smatrala najljepšim i najiskrenijim poklonom jer uvijek dolazi duboko iz srca i prenosi one najdublje emocije. Dok pjevam, posvećen sam tom trenutku i svojoj publici. Želim da im prenesem svoju emociju kroz pjesmu, da dočaram ono što osjećam. Ova pjesma, zbog koje sam presretan, govori ono što ja stvarno osjećam. Muziku i tekst napisao je moj prijatelj Dilvad Felić Dado, a aranžman Dragan Stojković Bosanac. „Tako se u Bosni pjeva“ govori puno o nama, kakvi smo ljudi, kakvu energiju imamo, uvijek smo za raju, pjesmu, muziku, dobro društvo, jer jednostavno, mi Bosanci i Hercegovci smo takvi“ kazao je Alibegović.

Kako nam je rekao Nihad, zajedno sa autorima Dilvadom Felićem i Draganom Stojkovićem, ovu pjesmu poklanjaju svim Bosancima i Hercegovcima, ali i onim koji našu zemlju vole kao svoju, ljudima kojima je važno uzajamno poštovanje, ljubav i zahvalnost.

Pjesma je dobila i svoj vizual, koji dodatno daje još ljepšu dimenziju cijeloj priči. U spotu su prikazani kadrovi gradova i mjesta Bosne i Hercegovine: Sarajevo, Bihać, Banja Luka, Mostar, Bobovac...

Kadrovi Sarajeva snimani su i na Zmajevcu, u coffeehouse Kota 777 s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad.

Spot je radila ekipa Hayat produkcije s Anisom Mujanovićem na čelu snimanja i pratili su priču koju je Nihad Alibegović ispričao ovaj put.

„Zadovoljstvo nam je bilo raditi sa Nihadom. To je jedan profesionalac u svakom smislu. Snimali smo na raznim lokacijama i Nihad je uvijek bio na visini zadatka. Ništa mu nije mrsko i veoma dobro sarađuje“, rekao je Anis Mujanović.

„Poznato je da velike zvijezde nerijetko imaju neobične prohtjeve kada su u pitanju poslovne saradnje, ali za Nihada očigledno ne važe takva pravila. Njegove želje i zahtjevi su prilično normalne i skromne, a znamo da samo veliki ljudi posjeduju takve kvalitete. Biti normalan u današnjem svijetu je rijetkost, da ne kažem luksuz.“, kazao je direktor produkcije, Ahmed Švrakić.