NAJAVIO PALJENJE BIBLIJE I TORE ŠTOKHOLMU, PA ODRŽAO LEKCIJU CIJELOM SVIJETU: JA SAM MUSLIMAN, MI NE PALIMO SVETE KNJIGE!
Autor: Senzor.ba
Objavljeno: 15. Jul 2023. 19:07:57
Danas u Štokholmu neće biti spaljivanja Tore, ni Biblije. Senzor.ba donosi priču sa lica mjesta.

Čovjek u svojim 30-im godinama koji je dobio dozvolu da spali ove dvije svete knjige došao je ispred izraelske ambasade u Štokholmu, i izjavio kratko i jasno:

- “Ja sam musliman. Mi ne palimo svete knjige”!

Želim da zapalim Toru i Bibliju ispred izraelske ambasade u Štokholmu, kao odgovor na spaljivanje Časnog Kur'ana ispred džamije u Štokholmu”, izjavio je ranije. Međutim, imao je drugi plan, prenosi Senzor.ba.

Činjenica da bi čovjek spalio Toru ispred izraelske ambasade izazvala je veliki bijes vjernika širom svijeta. Veliki broj medija, uključujući i međunarodne, bilo je danas ispred ambasade, spremno da zabilježi ovaj gnusan čin.

Međutim, došlo je do preokreta na oduševljenje svih: Ja sam musliman. “Mi ne palimo svetinje. Ovo je upaljač, ne treba mi”, - izjavio je organizator ovog performansa na oduševljenje svih prisutnih, čime je održao lekciju iz čovječnosti cijelom svijetu, napisala je mr. Azra Mahmutović, urednica Senazor.ba, koja je bila na licu mjesta.