Zahtjev dana
HERR CHRSTIAN SCHMIDT, ZAHTIJEVAM OD VAS, DA ODMAH SMIJENITE MILORADA DODIKA, KAO SIMBOLA ZLA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 12. Jul 2023. 13:07:38
Pošto još uvijek važi embargo na bosansku patriotsku odbranu bosanske države i Bošnjaka od napada srpskog genocidnog fašizma zahtijevam od vas, Visoki predstavniku međunarodne zajednice u našoj zemlji Christian Schmidtu, da hitno sazovete vanrednu sjednicu Vijeća za provedbu mira (PIC) s ciljem da se odmah i bezuvjetno općina Srebrenica proglasi administrativnim, sudskim i političkim distriktom pod upravom središnje vlasti bosanske države radi zaštite prava preživjelih povratnika žrtava genocidne u Srebrenici na miran i siguran život bez straha od genocida nakon genocida.

Gospodine Schmidt,
Nepodnošljivo je i moralno ponižavajuće da se svaki puta nakon dženaze-namaza i ukopa ostataka tijela žrtva genocida u Srebrenici u organizaciji vlasti manjeg bosanskog entiteta Eresa a uz blagoslov Srpske crkve održavaju orgije u Srebrenici uz četničke pjesme sa uvredljivim sadržajem na račun vjere i nacije Bošnjaka.

Zbog toga, zahtijevam od vas, Christian Schmidt, da odmah smijenite Milorada Dodika, kao simbola zla, zla koje uzrokuje težak duševni bol žrtvama genocid na isti način kao što je Paddy Ashdown smijenio Mirka Šarovića i ostale nakon čega je u Bosni zavladao poduži mir i sigurnost za sve bosanske građane. Ludost, drskost i provokativnost srpske pameti i politike moguće je umiriti samo čvrstim stavom i odlučnom akcijom smjene onih koji remete mir i sigurnost bosanskim građanima.

Zamislite, Herr Schmidt, da 27. januara odmah nakon sjećanja na žrtve Holokausta i molitvi u Auschwitzu nacisti i fašisti organiziraju orgije uz nacističke pjesme, veličajući Adilfa Hitlera i Adolfa Ajhmana.

Da li bi Jevreji ostali nijemi i ravnodušni prema toj užasnoj pojavi?

Naravno da ne bi!

E, Herr Schmidt, srpski četnički fašisti danas to čine u Srebrenici – orgijaju i pjevaju četničke fašističke pjesme odmah nakon ukopa i dženaze-namaza ostatcima tijela žrtava srpskog genocida u Potočarima, gdje ste i sami prisustvovali, veličajući Radovana Karadžića i Ratka Mladića, dva notorna doživotno osuđene ratna zločinca za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

Pitam vas, Herr Schmidt, možemo li mi Bošnjaci ostati nijemi i ravnodušni prema toj srpskoj fašističkoj provokaciji?

Naravno da ne možemo, ali mi smo pod embargom na odbrano od te kontinuirane srpsko-četničke pošasti od samog početska agresije na našu bosansku zemlju i na naš bošnjački narod.

A vi, Herr Schmidt, možete li vi ostati pasivni prema toj brutalnom bezobrazluku, s kojim vam prkosi srpski primitivizam u Europi, koja se ponosi na svoju humanističku kulturu i civilizaciju?

Herr Schmidt, očekujem vaš odgovora na maj zahtjev prije nego bude kasno!

Nemojte se plašiti Milorada Dodika, kao ni Aleksandra Vučića. Mi ih se ne plašimo.

Oni su junaci smo kad ubijaju žene i djecu i to iz daljine sa visokih brda oko Sarajeva.

Inače, Dodik i Vučić su jadne kukavice kad neko poput Paddy Ashdowna stane na put njihovoj agresivnosti, bahatosti i primitivizmu.

Vi, Herr Schmidt, imate povijesnu priliku da budete hrabriji od Paddy Ashdowna.

Iskoristite to na slavu istine, pravde, mira i pomirenja i na čast i ponos njemačke nacije!

Želim vam uspjeh u tome na sreću i zdravlje svih bosanskih građana!

Mustafa Cerić, Ph.D.
Reisu-l-ulema (1993-2012)