DR CERIĆ: SVJESTAN ILI NESVJESTAN HOD U KONJIČKI PONOR NERMINA NIKŠIĆA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 29. Jun 2023. 21:06:06
Dr. Mustafa Cerić prekomentarisao je sutrašnji sastanak u Konjicu koji je zakazao "trojkaš" Nermin Nikšić sa secionistima Bosne, koalicionim partnerima s Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem. Komentar u nastavku:

Da li je takozvana Trojka, čitaj Nermin Nikšić, svjesna kakvu su im zamku Milorad Dodik i Dragan Čović pripremili sutra u Konjicu?

Nisu svjesni, jer da jesu ne biše prihvatili ni po koju cijenu da sutra u Konjicu legaliziraju i legitimiziraju Dodikov udar na bosansku državu.

Da, Bošnjaci moji, to vam (nam) se sutra sprema u Konjicu u režiji takozvane Trojke, koja svjesno ili nesvjesno, svejedno je, ide u Konjic da potpiše kapitulaciju bosanske države srpsko-hrvatskoj politici, koja je u Haagu osudjena za agresiju na Bosnu, za genocid i udruženi zločinački poduhvat nad Bošnjacima.

Onaj u Bošnjaka kojem nije jasna ova istina, nije ništa naučio iz iskustva genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, ali će mu biti jasno sutra kad sazna iz Konjicu da je Nermin Nikšić predao ili prodao bosansku dražavu Dodiku i Čoviću.

Nakon flagrantnog udara (coup d'état) na bosansku državu nema se šta razgovarati i dogovarati sa Dodikom osim njegove smjene jer to zahtjevaju haške presude od domaće i medjunarodne politike. Sve drugo je novi genocid i novi udruženi zločinački poduhvat uz podršku Rusije.

Europa mora shvatiti da se u Bosni već dogadja Ukraijina.

Onaj koji to ne čuje je gluh!

Onaj koji to ne vidi je slijep!

Allahu Milostivi, spasi nas od zla zlih ljudi! Amin!, napisao je dr. Cerić.