FARIS ŠEHOVIĆ - NAŠISTIČKI JUNOŠA SA GENOCIDNIH I UZP JASALA
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 13. Jun 2023. 17:06:27
Postoje osobe na koje vrijedi posvetiti im pažnju i riječi, pokušati ih dozvati. Ima i onih koje ništa osim šake ne može osvijestiti. Ima i onih koji nisu vrijedni ni riječi, ni onog bola koji bi insan osjetio u ruci prilikom udarca, e, to su oni koji su ispod svakog dna.

To su oni ljigavci koji se stide svega što predstavlja vrijednost, i veličaju sve što je sunovrat. Ljige s krizom identiteta, hulje koje kao miševi grizu stablo istine, gubitnici na oba svijeta, napaćene duše koje se hrane tuđom nesrećom, umobolnici koji se bore za nepravdu. Kukavice koji preziru hrabre. Paščad koja laju i zavijaju na svaki glas istine.

Takvih je uvijek bilo i bit će. Nedostojnih riječi i udarca, ali dostojnih prezira, i istine koja ih boli.

Faris Šehović, iz ovog trećeg (ne)soja, predsjednik je Općinskog odbora Naše stranke u Novom Sarajevu, predstavlja sav poganluk oličen u velikosrpskom stranačkom projektu nazvanom "Naša stranka", za čije političko oživljenje, po riječima Bojana Bajića, najveće zasluge ima Elmedin Konaković. Umobolnik Faris Šehović na FB status u bez da trepne, izjednačio ratnog zločinca Darija Kordića i generala Sakiba Mahmuljina, kojem su u političkom procesu, namjestili plaćene i lažne svjedoke, ali i pored njegove ljudske i vojničke nevinosti da ga osude sve u cilju izjednačavanja žrtava i zločinaca. To junoša Faris Šehović ne zna, ali znaju njegovi mentori koji su ga zadužili da oblajava čestite ljude.

Ko je zločinac Kordić i za kakve je zločine počinio i mizerno osuđen na dvadeset pet godina zatvora, govore i stranice Haškog tribunala.

Ko je General Sakib Mahmuljin, znamo svi mi, koji smo u vremenu agresije bili u Bosni i koji smo na bilo koji način preživjeli genocid ili UZP.


Našista Šehović, na FB statusu je napisao, u kojem je VRS presuđenu za genocid, HVO za UZP, sve to pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Hagu, izjednačio sa najčasnijom organizacijom u hiljadu godina države bosanske, Armije R BiH, tvrdeći da su gore pomenuti vojske palile sela ubijale civile, što je djelomična istina ali odnosi se na VRS i HVO, ali ne na časnu vojnu silu Armiju RBiH.

Samo jedan dio statistike o zločinu i kazni iz perioda devedesetih pokazat će koje velikosrpsko zlo se krije u "Našoj stranci" i ovim slugama njezina zla koji su uzeli maha i slobode da nas vrijeđaju.

"Međunarodni krivični sud za eks Jugoslaviju (ICTY – MKSJ) je podigao optužnice protiv 161 osobe i od toga optužio 94 Srbina, 29 Hrvata, 9 Bošnjaka, 9 Albanaca, 2 Makedonca, 2 Crnogorca… Pred MKSJ i MICT (Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove) osuđeno je 67 Srba (recimo, iako je Simatović Hrvat, pripada srpskim strukturama), 18 Hrvata, 5 Bošnjaka, 1 Crnogorac, 1 Makedonac, 2 Albanca. Ukupno je izrečeno skoro 1.500 godina zatvora i 7 doživotnih kazni zatvora. Sve doživotne kazne zatvora su izrečene protiv visokopozicioniranih osoba iz političkih i vojnih struktura paradržavne tvorevine bosanskih Srba.

Od skoro 1.500 godina izrečenih kazni zatvora preko 1.150 godina se odnosi na političko, vojno i policijsko rukovodstvo Srbije i tzv. Republike srpske, a 270 godina protiv Hrvata", podaci preuzeti iz teksta "Snaga Haga" autora Seada Omeragića.

Gdje i kako je ovaj našistički ljigavac vidio mogućnost izjednačavanja strana, ostat će da sami otkrijemo. Po njemu su žrtve jednako zločinci, jedina legalna vojna formacija na teritoriju Republike Bosne i Hercegovine u vremenu višedržavne agresije Armija RBiH je ista kao agresorske i paradržavne falange, po njemu nije bila agresija nego građanski rat. Ali znamo onu narodnu iz čije čase kusaš njegovu čorbu jedeš. Tako sudeći po stavovima ovaj našistički junoša je pripet za genocidne i uzp, velikosrpske i velikohrvatske jasle.

Činjenica je da zagađuje javni život, dok po socijalnim mrežama laje kao bijesno pašče (ne želim vrijeđati pse).

I tako, samo jedan u nizu kerova koji laju dok karavane časti prolaze pored njih, a na čelu karavane čestiti general Sakib Mahmuljin sa zastavom najčasnije vojske Armije RBiH.