O (NE)RAZLICI IZMEĐU ISTRAŽITELJA MUSTAFE DRNIŠLIĆA I IVE KOMŠIĆA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 29. May 2023. 13:05:46
Nemojte sâmi sebe svojim rukama bacati u propast!
(Kur'an, 2:195)

Oni neće biti zadovoljni s tobom sve dok ne budeš u stopu slijedio njihovu dogmu i političku ideologiju!
(Kur'an, 2:120)

I tamam kad pomislite da su se makar mala opametili, demantira vas Mustafa Drnišlić u antibosanskom tjedniku „Stav“.

I shvatite da nisu niti će se opameti sve dok sâmi sebe svojim rukama ne povale na dno dna ili ispod dno dna.

Svojom poučnom kolumnom na Facebook-u Fuad Šišić me poštedio šire elaboracije tog fenomena u Es-de-a na primjeru Šemsudina Mehmedovića, pa vam preporučujem da to pročitate.

Otvori link OVDJE.

No, dragi Bošnjaci/Bosanci, ima nešto drugo što danas želim podijeliti s vama.

Naime, tamam kad ste pomislili da još uvijek ima u Hrvata onih koji drugačije misle od Ha-de-ze, pojavi se Ivi Komšić pa to serbes demantira.

Onomad na Face TV Ivo Komšić je pokazao da nema kud već da afirmira urbi et orbi politiku Ha-de-zea u Bosni i Hercegovini jer se Čović, navodno, odrekao priče o hrvatskoj legitimnosti, odrekao se trećeg entiteta, distancirao se od Milorada Dodika nakon što mu je rekao „Čuvajte Republiku Srpsku“ i najzad Čović, tj., Ha-de-ze, je jedina politika u Bosni i Hercegovini koja je okrenuta prema euroatlantskom putu nakon udruženog zločinačkog poduhvata – UZP-a. U svemu tome Čoviću legalno i legitimno pomaže visoki predstavnik Christian Schmidt, koji samo što nije proglašen svecem u Hrvata, ali ni to nije isključeno.

Naravno, to je sve čista laž!

Na drugoj strani su, tumači nam Ivo Komšić, Bošnjaci, koje Dodik radikalizira, nagovarajući ih da se okrenu prema istoku, tj., prema Rusiji i Kini. Ti radikalni Bošnjaci su očajnički protiv Hrvatske, Evrope, Amerike i Britanije!

Naravno, to je notorna laž!

Komšiću, zašto to radite?

Zašto, Komšiću, nakon progona, logora, silovanja, genocida u UZP-e isporučuješ Bošnjake Europi, koja jedva čeka da nađe ispriku za svoju „legitimnu“ islamofobiju?

Nije li to, Komšiću, istraga (po)radikalaca u Bošnjaka à la istrage (po)turica?

Tu istragu izvana, nažalost, dopunjuje istraga (po)bunica u Bošnjaka à la istrage (po)turica iznutra od strane Drnišlića, koji čisti sve što liči na zdrav duh, zdrav razum te zdravu i slobodu misao u Bošnjaka, posebno u Es-de-a.

Otuda, nema razlike između vas, Ivo Komšiću, koji vršite istragu (po)radikalaca u Bošnjaka izvana i Mustafe Drnišlića, koji vrši istragu (po)bunaca u Bošnjaka iznutra.

Cilj vam je isti, a to je da se obezglavi Bošnjake na svaki način i za sva vremena tako da im više nikad ne padne na pamet da slobodno misle i govore.

Ne znam kako će se ove dvije paralelne istrage – vanjska i unutarnja – završiti po Bošnjake, ali znam da je Bošnjacima neophodna samo-analiza njihovog duhovnog, moralnog, političkog i državnog stanja.

Nisam siguran da su bošnjački čelnici u Es-de-a toga svjesni, ali mogu reći da sam ih upozorio na štetnost kvazi-analiza neizvjesnog Mustafe Drnišlića, koji svjesno rastjeruje i istjeruje zdrav duh i zdravu pamet iz Es-de-a s krajnjim ciljem da Es-de-a povali ispod dno dna. Ako Bakir sin Alije Izetbegovića, utemeljitelja Es-de-a, kojem sam kao Imama Zagrebačke džamije dragovoljno poklonio moj potpis u osnivanju ove stranke, nije svjestan toga, onda gore po Es-de-a, a ako je Bakir toga svjestan te dopušta da se urušava zdrav duh i zdrava pamet u Es-de-a, onda tu nema lijeka za spas.

A što se tiče Ive Komšića, žao mi je što nije ostao principijelan i dosljedan svom višegodišnjem objektivnom pristupu Bosni i Bošnjacima, ali mi je drago da se njegova iskrenost poklopila sa kur'anskom istinom, a to je da bez obzira koliko se vi (mi) njima prilagođavali i u njihovu pravičnost pouzdavali, oni vas (nas) nikad neće prihvatiti sebi ravnim sve dok ne budete (ne budemo) u stopu slijedili njihovu dogmu i političku ideologiju.

A mi, Bošnjaci moji, nastavljamo dalje, pouzdavajući se u Allaha Svevišnjeg i u naš zdrav duh, zdravu pamet i zdravu slobodnu riječ unatoč vanjskim i unutarnjim dušmanima! Amin!