PROMOCIJA U TUZLI: "USPORENI GENOCID U BOSNI", AUTOR DIEGO ARRIA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 23. May 2023. 14:05:22
Regionalni odbori Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca Tuzla u partnerstvu sa Gradom Tuzla, u okviru obilježavanja 28. godišnjice strašnog zločina na Kapiji, organizuje promociju knjige „Usporeni genocid u Bosni", autora Diego Arria, u četvrtak 25. maja 2023. godine, u 18.00 sati, u Centru za kulturu Tuzla.

Na promociji će biti prisutan i autor knjige, ambasador Diego Arria, a o knjizi će govoriti
- akademik Abdulah Sidran,
- Prof. dr. Elmir Jahić, predsjednik RO VKBI Tuzla,
- Prof. dr. Vedad Gurda.
Pozdravnu riječ će uputiti Dr. Sci Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle, a moderator će biti Emir Zlatar, generalni sekretar VKBI.

Pozivamo vas da prisustvujete ovoj promociji i da se na najneposredniji način upoznate sa skrivenim detaljima agresije na Bosnu i Hercegovinu.

O Autoru:
Diego Arria je bivši ambasador Veneceule u UN, predsjedavajući Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1992. godine, političar, koji je u periodu kada su najmoćnije zemlje pokušavale zamagliti bosansku zbilju, tjerao mutne oblake da bi se što jasnije vidjela agresija na međunarodno priznatu državu i stradanje bošnjačkog naroda, uključujući etničko čišćenje i genocid.
U svojoj knjizi "Usporeni genocid u Bosni", veliki prijatelj Bosne i Hercegovine, ambasador Arria nudi opis tajnih dogovora, otkriva i naglašava licemjernu politiku najuticajnih zemalja oko agresije Srbije na BIH.
Civilizirani svijet mu duguje jer je osoba koja je govorila istinu o onome što se događalo u ratu u bivšoj Jugoslaviji; on godinama dokazuje da se genocid u Srebrenici mogao izbjeći i razotkriva šta se događalo iza kulisa Vijeća sigurnosti UN-a.
Ambasador Arija prenosi i ono što su mu lično tada u lice kazali ambasadori Velike Britanije i Francuske u Vijeću sigurnosti.
“Rekli su mi: Diego, ne možemo dozvoliti da imamo muslimansku državu usred Evrope. Oni su tada otkrili da Bošnjaci nisu Evropljani, nego muslimani.