Koordinacija boračkih organizacija: Podrška reisu-l-ulemi i poruka političarima
NEZAVISNOST, DRŽAVNOST, SUVERENITET I TERITORIJALNI INTEGRITET BOSNE I HERCEGOVINE JE SVETINJA OKO ČEGA NEMA PREGOVORA
Autor: Preporod.info
Objavljeno: 10. Mar 2023. 15:03:20
Koordinacija boračkih organizacija FBiH oglasila se o posljednjim političkim dešavanjima u našoj zemlji.

- U veoma rijetkim situacijama, javno iznosimo svoje mišljenje na političke prilike, ali ovaj put smatramo da više šutjeti ne smijemo. Neželeći da se miješamo ko i sa kim će formirati vlast, želimo da upozorimo probosanskohercegovačke političare da je nezavisnost, državnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine nešto što je trajna kategorija, svetinja oko čega nema pregovora - navode u saopćenju.

Kako se navodi, bivši borci časne Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine su odbranili državu od dvostruke agresije i vama političarima je nezavisnu i cjelovitu predali da njome upravljate.

- Gospodo političari, morate biti svjesni da iste one snage koje su devedesetih godina izvršile agresiju i danas ovu našu državu žele dodatno podijeliti, odcijepiti njene dijelove i praviti velike države u susjedstvu. Na svu sreću, mi to prepoznajemo, - ističu u reakciji.


Uvaženi reis efendija, vas molimo da skupa sa našom ulemom uvijek govorite istinu, kako laži više puta izrečene ne bi, ne dao Bog, postale istina. Znamo da vas, isto kao i nas, ništa i niko uplašiti ne može, jer se i Vi, a i mi, samo Boga bojimo. Sve za Bosnu, Bosnu nizašta

Kako dodaju, prepoznao je to i "kod nas Bošnjaka naš vrhovni vjerski autoritet reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović".

- Uvaženi reisu-l-ulema, na čistom bosanskom jeziku kazao ono što bi svaki čovjek na njegovom mjestu kazao, a onda su počeli napadi od onih koji ovu državu ne vole, prije svih od Dodika i brata mu Čovića. Ili su toliki mrzoljubci države u kojoj žive ili oni ne razumiju bosanski jezik, kojeg oni i ne priznaju. Njima i njima sličnima poručujemo da se okrenu našoj zajedničkoj budućnosti, na dobrobit svih naroda i svakog čovjeka u jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini, - navode iz Koordinacije.

Na kraju su uputili poruku reisu-l-ulemi Kavazoviću.

- Uvaženi reis efendija, vas molimo da skupa sa našom ulemom uvijek govorite istinu, kako laži više puta izrečene ne bi, ne dao Bog, postale istina. Znamo da vas, isto kao i nas, ništa i niko uplašiti ne može, jer se i Vi, a i mi, samo Boga bojimo. Sve za Bosnu, Bosnu nizašta, - zaključuje se.