Dobitnik je zlatne medalje i proglašena je najboljom gaziranom/kiselom vodom na svijetu
VODA DIJAMANT IZ TEŠANJSKIH VRELA OPTOČENA ZLATOM
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. Feb 2023. 01:02:10
Voda Dijamant iz Tešanjskih vrela d.o.o. dobitnik je zlatne medalje i proglašena je najboljom gaziranom/kiselom vodom na svijetu.

Na 33. Svjetskom sajmu degustacije voda u Berkeley Springsu, Zapadnoj Virdziniji koji je odrzan od 23-26 februara 2023 godine gazirana mineralna voda Dijamant iz Tešanjskih vrela d.o.o. osvojila je prvo mjesto.

Pobjednici Gazirane vode došli su sa 3 kontinenta. Zlatnu medalju dobila je gazirana mineralna voda Dijamant, Tešanj, Bosna i Hercegovina,višestruki osvajač medalja; Srebro je pripalo vodi, Antipodes Water, Otakiri, Whakatane, Novi Zeland višestrukom osvajaču medalja; Bronzu i po prvi put neku od medalja dobila je gazirana mineralna voda Cedea, Dolomiti, Italija. Osvajač zlatne medalje iz 2022, Boston Clear Sparkling Water, Lynnfield, MA zauzeo je četvrto mjesto, a višestruki osvajač medalja Theoni Natural Mineral Water, Karditsa, Grčka, bila je peta. Winners – Berkeley Springs International Water Tasting, LINK: berkeleyspringswatertasting.comBest Sparkling Water – 2023
1st – Dijamant Carbonated Mineral Water, Tešanj, Bosnia & Herzegowina
2nd – Antipodes Water, Otakiri, Whakatane, New Zealand
3rd – Cedea Sparkling Mineral Water, Dolomites, Italy
4th – Boston Clear Water, Lynnfield, MA
5th – Then Natural Mineral Water, Karditsa, Greece Devet medijskih sudija uključivali su predstavnike ABC7-TV, Washington, DC i Insider’s Guide to Spas, kao i raznih regionalnih i nacionalnih medija, uključujući novine, web stranice, te online i štampane časopise.

Certificirani degustatori su obučeni da kušaju svaku vodu prema smjernicama sličnim onima u degustaciji vina. Vode su ocijenjene za svaki atribut uključujući izgled (treba biti bistra ), aromu (ne bi trebala biti), okus (trebalo bi imati čist okus), osjećaj u ustima (trebalo bi osjetiti laganu), naknadni okus (trebalo bi da vas ostavi žednim za još). Posao sudija je ključan, kao i njihova obuka. Sve sudije su certificirani degustatori vode.


Činjenica je da smo pravili višegodišnju pauzu sa učešćem na ovom najprestižnijem, najvjerodostojnijem i najvećem svjetskom ocjenjivanju kvaliteta flaširanih voda. U periodu od 2005-2012 osvojili smo pet medalja. U protekloj godini smo redizajnirali brend Tešanjski Dijamant i na etiketi je fokus na ime Dijamant. Kvalitet vode je vrhunski, sve procese proizvodnje smo digli na viši nivo i evo nakon toliko godina odlučili smo izaći na ocjenjivanje sa vodama koje su godinama bile nosioci medalja.

Presudno je bilo ono u što vjerujemo sve ove godine a to je da Dijamant ima vrhunski kvalitet i to su stručni ljudi i žiri na ovome sajmu prepoznali i nagradili zlatnom medaljom. Zlatna medalja je ono šta o nama kažu oni koji se razumiju u kvalitetu vode.

Hvala svim našim trgovcima-partnerima i svim vjernim potrošačima, jer bez njih ne bi bilo ni Dijamanta i ovo je nagrada za sve nas zajedno. Neke prodaje reklama, vodu Dijamant prodaje kvalitet. Na svjetskoj sceni u ligi najjačih nije lako biti višestruki osvajač medalja, i za sve one koji su sumnjali vrijeme je najbolji učitelj i pokazatelj. Medalje su za najbolje. Idemo naprijed još jače puni osvježenja i energije koju Dijamant daje...