KO I GDJE HAFIZA AMIRA MAHIĆA POZIVA NA ISLJEĐIVANJE?
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 05. Feb 2023. 04:02:49
Prema skeniranom pozivu koji je došao na email redakcije Bošnjaci.Net, Policijska uprava Prijedora poziva hafiza Amira-ef. Mahića, 7. februara u 8 sati, citiramo: „na ispitivanje u svojstvu osumnjičenog, zbog osnova sumnje da je izvršio KD 'Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje', iz člana 359. stav 1 KZ Rs.“

Glavni imam Medžlisa IZ u Kozarcu hafiz Mahić je proteklih nekoliko dana izložen javnom linču, naglašavamo, zbog citata različitih autora koje je pomenuo na hutbi u kojoj je “problematizirao zloupotrebu svetosavskog učenja, odnosno praksu koja odudara od duha pravoslavlja, također je kritikovao i muslimane i njihovu praksu koja odudara od duha islama”, što je potvrdio u naknadnim izjavama.

Vrlo interesantno je da će ispitivanje (čitajte isljeđivanje) biti u „Odjeljenju protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina“ i to Policijske uprave u Prijedoru, u mjestu koje je upravo u vremenu srpske agresije 1992- 95, pretvoreno u zloglasne logore smrti u kojima su počinjeni planetarni zločini genocida. I gle čuda, Amir Mahić je kao desetogodišnjak, sa cijelom svojom porodicom, kao i hiljadama Bošnjaka, Prijedora, zatvoren u te srpske logore smrti, a da nikada niko od srpskih zločinaca, fašista i terorista nije pozvan na „obradu“ u prijedorsko „Odjeljenje protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina“, ali zato jeste hafiz Amir Mahić.

Hafiza Amira Mahića krase osobine dobrog, uglednog i tolerantog čovjeka, koji je to dokazao svojim radom. Naravno da znamo da mu je teško ovog momenta, ali se nadamo da će iznijeti argumente i odbaciti sve optužbe.

Bošnjaci.Net upućuju iskrenu podršku hafizu Mahiću i stojimo mu na raspolaganju.