HAMDIJA ABDIĆ TIGAR: STOJIM IZA SVOJIH SINOĆNJIH REPLIKA I NEĆU DOPUSTITI DA IKO PRAVI OD SEBE ŽRTVU
Autor: Hayat
Objavljeno: 01. Feb 2023. 13:02:07
Kandidat SDA za gradonačelnika Bihaća Hamdija Abdić Tigar reagirao je na optužbe svog protivkandidata iz POMAK-a Elvedina Sedića u kojima on tvrdi da mu je Abdić prijetio tokom TV debate.

Naveo je da ko god je gledao sinoćnju debatu na RTV USK zna kakva je istina.

Od početka ove kampanje, od prvog dana i prvog nastupa bivšeg gradonačelnika, predizborna strategija POMAKA bazira se isključivo na vrijeđanju i provociranju mene kao, očito, najozbiljnijeg kandidata za poziciju prvog čovjeka Bihaća. Kandidat POMAK-a Elvedin Sedić iznosi pri tom gomilu laži i to ne samo vezanih za moj politički angažman, ali i privatni i poslovni život. Ako su računali da će me isprovocirati – prevarili su se, – naveo je Abdić.

Dodaje kako ne može trpjeti „konstantne napade, insinuacije i neistine koje kandidat Sedić iznosi u javnosti bez trunke srama“.

Stojim iza svojih sinoćnjih replika i neću dopustiti da iko pravi od sebe žrtvu samo zato što sam razotkrio njegovo petljanje i izvrtanje činjenica. Kao što ne dam na Bihać, neću dati ni na sebe. Sutra pred nama je još jedna debata i ja se iskreno nadam da ćemo je konačno posvetiti onome čemu predizborna kampanja inače treba da služi, dakle nadmetanju ko nudi bolji program i kvalitenija rješenja problema našeg grada, na sebe, – naveo je Abdić.