HIDŽAB
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 31. Jan 2023. 15:01:35
Bliži se dan hidžaba, tim povodom podijelila bi vlastiti doživljaj hidžaba.

Za mene je hidžab pokornost Allahu dž.š., ali i služenje uzvišenim ciljevima istine i pravde.

Za mene je hidžab borba, sa samom sobom, ali i sa svima onima koji se drznu udariti na ono što se svetinja zove, a svetinja su vjera, država i nacija.

Za mene je hidžab štit, ali i moja potreba da štitim ono bez čega ne bi bila ovo što jesam, a to je sloboda, da govorim, mislim, vjerujem, ispoljavam, zastupam.

Za mene je hidžab identitet ali i suverenitet u svojoj vjeri na svojoj zemlji.

Za mene je hidžab misija koju nastojim ispuniti robujući Allahu, a bezuvjetno služeći Domovini.

Za mene je hidžab - kultura pamćenja na časnu borbu Armije RBiH i na naše šehide, jer sam potpuno svjesna da bez Allahove odredbe, a njihove žrtve ne bi danas moj hidžab bio slobodan, kao što jeste.

Meni je hidžab ibadet, ali mi je ibadet i patriotizam, jer bez Domovine nema istinske slobode, bez Domovine smo samo obezglavljena skupina, a na obezglavljenom insanu ni hidžab nema svoga mjesta.

Za mene je hidžab odredba, ali i naredba da se borim za one kojima je nepravda učinjena, da budem glas ubijenih, silovanih, protjeranih, glas onih koji bi da progovore ali su im jezik mrtvilom svezali.

Za mene je hidžab da stanem pred silnika i pokažem mu da se ne bojim, da me nije strah čovjeka jer je smrtnik kao i ja, da je samo Jedan pred kojim strah osjećam, a silnika prezirem u njegovim djelima.

Za mene je hidžab ne bojati se reći istinu ma koliko gorka bila i za tu izgovorenu istinu otrpjeti što se mora. Hidžab je ostati pri istini i onda kad svi u laž povjeruju.

Za mene je hidžab i moja zastava sa ljiljanima koju ponosno nosim sa sobom i u sebi.

Za mene je hidžab i moja želja da svoj život dam za din, Domovinu i naciju.

Jer sa hidžabom ili bez njega ako nemam ideju za koju živim, ustvari i nisam živa.

Budimo od onih koji se bore za univerzalne vrijednosti, pa će nam hidžab biti kruna, a ne samo pokrivač.

Neka je sretan ovaj i svaki Dan hidžaba!