SUSRET BRITANSKOG AMBASADORA REILLYJA I GENERALNOG DIREKTORA OSA BIH MEHMEDAGIĆA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 05. Dec 2022. 19:12:51
Susret ambasadora Julian Reillyja i generalnog direktora Osmana Mehmedagića Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini NJ. E. Julian Reilly sastao se danas sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.

Tokom sastanka, ambasador Reilly nedvosmisleno je potvrdio višedecenijsko prijateljstvo između Velike Britanije i Bosne i Hercegovine, te još jednom izrazio podršku suverenitetu, teritorijalnom integritetu i prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su saglasni da Obavještajno-sigurnosna agencija BiH i partnerske institucije Velike Britanije imaju dobru saradnju u obavještajno-sigurnosnoj oblasti, te konstatovali da ona može biti temelj za dodatni razvoj odnosa.

Tokom radnog sastanka razgovarano je i o mogućnostima jačanja kapaciteta Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine u borbi protiv sve učestalijih cyber napada.

"U izazovnom vremenu u kojem se nalazimo jačanje cyber sigurnosti je od izuzetne važnosti. Zajedničkim naporima i konkretnim aktivnostima sa našim domaćim i međunarodnim partnerima možemo preventivno djelovati na zaštiti građana i intitucija Bosne i Hercegovine", kazao je generalni direktor
Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić.

Mehmedagić se još jednom zahvalio ambasadoru Reillyju i Velikoj Britaniji na svesrdnoj pomoći koju, kao strateški partner, kontinuirano pruža odbrambenom sektoru, sigurnosnim agencijama i institucijama u Bosni i Hercegovini.

Mehmedagić je još jednom potcrtao da Velika Britanija i njene sigurnosne službe u Obavještano-sigurnosnoj agenciji BiH imaju dobrog i pouzdanog partnera, piše u saopćenju OSA BiH.