TRAGEDIJA NA CETINJU: UBIJENO 11, MEĐU NJIMA DVOJE DJECE, POVRIJEĐENO ŠEST OSOBA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 13. Aug 2022. 08:08:30
Na Cetinju, u naselju Medovina, oko 16 sati u nezapamćenoj tragediji život su izgubili Danijela Radunović (51), Aleksandra Radunović (52), Milan Mitrović (37), Rajko Drecun (56), Dimitrije Drecun (81), Danica Drecun (74), Goran Đurišić (54), Nataša Pejović Martinović (35), M.M. (11) i M.M. (8).

"Dogodila se tragedija koju Crna Gora ne pamti", kazao je večeras premijer Dritan Abazović nakon masovne pucnjave u kojoj je danas poslijepodne ubijeno 11, a povrijeđeno šest osoba.

Premijer Abazović je pozvao građane da pruže podršku porodicama stradalih žrtava.

"Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane Prijestonice Cetinje", objavio je Abazović na Telegramu, javlja Anadolu Agency.

Vlada Crne Gore večeras će proglasiti trodnevnu žalost povodom velike tragedije koja se danas dogodila u Prijestonici Cetinje, saopštio je premijer Dritan Abazović

Prema informaciji koju je objavio portal pcnen.com, muškarac koji je oko 16 časova pucao iz lovačkog karabina na ljude u naselju Medovina, iza zgrade Vladinog doma, ubijen je, ali je prethodno ubio deset ljudi, među kojima dvoje djece.

Prema još uvijek nezvaničnim ali pouzdanim informacijama, pucao je Cetinjanin Vuk Borilović (34), a zločinu je, navodno, prethodila porodična svađa.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin je, obraćajući se javnosti, kazao da je Borilović prvo ubio ženu koja je sa dvoje djece bila podstanarka u njegovoj kući, a nakon toga izašao napolje i nastavio da puca. Djeca su imala osam i 11 godina.

Jedan od ranjenih je policajac.

Život je ugrožen trojema ranjenih, prema zvaničnim informacijama.

Prema nezvaničnim informacijama, Borilovića je ubio neko od sugrađana, a ne policija, kako se ranije pretpostavljalo.Vuk Borilović pogođen je s najmanje pet metaka, pokazala je obdukcija.
Prema saznanjima Vijesti, obdukcija pokazuje da ima barem pet ulaznih rana, a balističari i patolozi će dati ocjenu iz kojeg oružja je Borilović pogođen i koje su rane bile smrtonosne.

Vijesti saznaju da je Borilović imao dozvolu za oružje kojim je počinio nezapamćeni masakr na Cetinju jer je kao lovac imao oružni list.

Iz Kliničkog centra Crne Gore je saopćeno, povodom jučerašnje tragedije na Cetinju, da se u toj ustanovi na liječenju nalaze četiri pacijenta - troje je na intenzivnoj njezi, a jedan od njih je životno ugrožen. Dva pacijenta u cetinjskoj bolnici su van životne opasnosti.