U NEW YORKU KLANJANA DŽENAZETI-L-GAIB RAH. SUHEJLU KALAČU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 08. Jul 2022. 17:07:04
U Bošnjačkom islamskom kulturnom centru na Richmond Hillu, vakufu Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku, klanjana je dženazeti-l-gaib namaz Suhejlu Kalaču.

U petak, 8. jula 2022., nakon džume-namaza, klanjanja je dženaza u odsustvu četrnaestogodišnjem rahmetli Suhejlu Kalaču, sinu hafiza Harisa ef. Kalača, koji je uspješni imam u džematu IKC Sandžak u Dortmundu.


Dženazu namaz predvodio je Glavni imam IZ&KCPG u New Yorku dr. hfz. Haris-ef. Hadžić.
U svom obraćanju sa hutbe, hafiz Hadžić je istakao da je rahmetli Suhejl, sin od njegovog školskog ahbaba, bliskog prijatelja i brata hafiza Harisa-ef. Kalača, koji pripada korpusu najuspješnijih daija i imama iz bošnjačkog naroda. Hafiz Hadžić je istakao, hafiz Kalač je na velikom ovodunjalučkom iskušenju, zaslužio je svojim hizmetom islamu i muslimanima Sandžaka, BiH i dijaspore, da budemo uz njega da se i mi ovdje u New Yorku u dovama molimo Gospodaru Svjetova za njegovog rahmetli sina.

Molimo Allaha Uzvišenoga da rahmetli Suhejlu podari Džennet firdevs, a njegovom babi i svima u porodici veliki sabur. Amin!, piše u informaciji koju je pripremio Enko-ef. Korać, imam u Bošnjačkom islamskom kulturnom centru Richmond Hill.