Komandant i gazija
SRDAČNE ČESTITKE KOMANDANTU DENISU MUMINOVIĆU, DOBITNIKU VISOKOG PRIZNANJA OPĆINE NOVI GRAD - SARAJEVO
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 22. Jun 2022. 16:06:20
SRDAČNE ČESTITKE KOMANDANTU DENISU MUMINOVIĆU, DOBITNIKU VISOKOG PRIZNANJA “ZLATNA PLAKATA OPĆINE NOVI GRAD ZA IZUZETNE ZASLUGE U ODBRANI OPĆINE NOVI GRAD SARAJEVO I BOSNE I HERCEGOVINE 1992-1995”

Organizator otpora srpsko-crnogorskom agresoru na Republiku Bosnu i Hercegovinu, Gazija Denis Muminović, ratni komandant Dobrinjske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, povodom Dana odbrane sarajevske općine Novi Grad i obilježavanja godišnjice bitke za brdo Žuč zasluženo mu je uručeno visoko priznanje “Zlatna plakata općine za izuzetne zasluge u odbrani općine Novi Grad Sarajevo i Bosne i Hercegovine 1992-1995”.

Denis Muminović u najtežem vaktu ’92-‘95 tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata kao čovjek, borac i komandant Dobrinjske brigade, pokazao se kako se treba boriti za svoj grad Sarajevo, domovinu Republiku Bosnu i Hercegovinu i sve njene čestite građane koji pod cijenu života ne daju ovu svoju mrtvaju koju su nevinom krvlju natopili.

Komandant Denis Muminovoć i suborci su to najbolje pokazali na prvoj linije fronte kada su svaki dan, pune četiri godine, zasipani iz svih oružja i oruđa od strane genocidnog srpsko-crnogorskog agresora, a oni su svojim tijelim štitili narod i domovinu. Golemo je, boriti se, a ostati častan, čistih ruku i obraza i dostojanstven!


Gazijo, ahbabu, čestiti insanu i komšija, srdačno ti čestitamo na visokom priznanju, koje si zaslužio svojom časnom i požrtvovanom borbom za narod i Domovinu Bosnu.

Posni smo na tebe od Sandžaka do Bosne, od rodnog Plava i Gusinja, Šeher Sarajeva, New Yorka i šire!
Molimo Gospodara svjetova da ti podari dobro zdravlje i dug život. Amin!

Tvoji ahbabi,
Esad Krcić, Ago Redžić, Mirsad Šiljković, dr. Mersim Ziljkić…