U GRADAČCU ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “MAJKA HATIDŽA” AUTORICE ESNEFE SMAJLOVIĆ - MUHIĆ
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 12. Jun 2022. 14:06:41
U subotu, 11.juna 2022.godine u sali Skenderije u Gradačcu održana je promocija knjige “Majka Hatidža“ autorice Esnefe Smajlović-Muhić. Promotor knjige bila je doc. dr. Mersada Nuruddina Agović, moderator Nisad ef. Drndić, a organizator promocije Omladinski kulturni centar (OKC) Gradačac.

"Srebrenička majka Hatidža Mehmedović obilježila je 20.-to stoljeće i postala simbol svih majki u Bosni i Hercegovini. U knjizi je opisan život majke Hatidže od rođenja do preseljenja na ahiret. Svi važni događaji, podaci o Srebrenici, Hatidžin život i doprinosi, svjedočanstva, historijski dokumenti, sve se to nalazi na jednom mjestu”, - istakla je autorica Esnefa Smajlović-Muhić.

Promotorica Agović govorila je o majci Hatidži kao supruzi, majci, ustrajnom borcu za istinu i pravdu, humanitarki, predsjednici udruženja koja je učestvovala na tribinama, skupovima, zatim, elokventnoj govornici koja je za govornicama slala snažne poruke javnosti i dr. Preporučila je knjigu širokoj čitalačkoj publici i bibliotekama koje bi ovom knjigom obogatile svoj knjižni fond.

Prisutni su pokazali veliko interesovanje za knjigu i poželjeli autorici uspjeh u daljem radu. (N.A.)