BATON I PREPOROD PREDSTAVILI DOKUMENTARNI FILM "BOLO KOMANDANT"
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. May 2022. 17:05:53
Udruženje ”Baton” Zenica i BZK „Preporod“ Zenica obilježavajući 30 godina od početka Agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, u četvrtak, 26. maja 2022. godine, organizovali su projekciju dokumentarnog filma pod nazivom: “BOLO KOMANDANT”.


U pitanju je 80 minutni dokumentarni film u kojem se prisjećamo na olovskog ratnog komandanta Senahida Bolića Bolu, koji je tokom izvođenja borbenih dejstava 1994. godine poginuo, a posthumno je odlikovan najvećim ratnim priznanjem značkom Zlatni ljiljan i Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima Armije Republike Bosne i Hercegovine.


Mnogobrojni posjetioci gledajući ovaj dokumentarni film nisu krili suze, a nakon projekcije filma prisutnima se obratio prof. dr. Ajdin Huseinspahić, predsjednik BZK Preporod Zenica, prof. dr. Faik Uzunović, ratni pomoćnik komandanta Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, Šemsudin Mehmedović poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, te Jasmin Bolić sin ratnog komandanta Senahida Bolića Bole, napisao je u informaciji za medije doktor historijskih nauka Amir Ismić, predsjednik Udruženja „Baton“ Zenica.