Bošnjačka kulturna zajednica Bijelo Polje
HODŽIĆ: PREMIJERU ABAZOVIĆU I MINISTRE ADŽIĆU, ZAUSTAVITE DISKRIMINACIJU BOŠNJAKA U POLICIJSKOJ AKADEMIJI, MUP-U I BEZBJEDNOSNOM SEKTORU CRNE GORE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 24. May 2022. 13:05:19
Bezbjednosni sektor najviše brine javnost u Crnoj Gori. Bez bezbjednosnog sektora, koji voli i poštuje svoju državu, sve narode i služi istom, bojimo se da nema države u pravom smislu. Nema u onom obliku za koji smo se svi borili. Slobodno možemo reći, Bošnjaci ponajviše. Dok su jedni patriote krali i time doveli državu u opasnost, drugi su otvoreno radili protiv nje. Bošnjaci su ostali na svom kursu lojalnosti Crnog Gori i u najmanju ruku očekujemo da se zaustavi diskriminacija Bošnjaka u bezbjednosnom sektoru. Javna je tajna da na Policijsku akademiju Bošnjaci nisu mogli biti primljeni pod raznim izgovorima. Oni koji su pak primljeni, kasnije su diskriminisani i bačeni u zadnje redove bezbjednosnog sektora. Najgore je stanje na sjeveru Crne Gore - Bijelom Polju i ostalim gradovima.

Pojedinci su promjenu vlasti koja se desila iskoristili za dodatne pritiske na Bošnjake, iako je trebao da se desi obrt u retrogradnoj politici koju je baštinila dosadašnja vlast. Podsjetićemo premijera Dritana Abazovića te ministra Filipa Adžića da se Bošnjacima i ostalim manjinama garantuje ravnopravna zastupljenost u bezbjednosnom sektoru Ustavom Crne Gore. Vidjeli smo kako se bezbjednosni sektor stavlja u službu jednog ili drugog naroda, ali još uvijek ne vidjesmo da se bezbjednosni sektor pretvori u servis svih svojih građana kojeg mi plaćamo. Ispada da plaćamo da nas straše i diskriminišu, što nisu uspjeli u prošlosti u mnogo težim vremenima, pa neće ni u ovim boljim gdje Crna Gora mora stremiti evropskom sistemu vrijednosti.

Svjedočimo diskriminaciji policijskih službenika u Bijelom Polju koji su digli svoj glas, sve u službi zaštite svog dostojanstva i naroda iz kojeg potiču, protiv sve veće nepravde prema njima zbog svoje nacionalne pripadnosti. U tom smislu su isti službenici uputili zahtjev ministru policije Gospodinu Filipu Adžiću za prijem. Vjerujemo u novog ministra i premijera da će što prije naći vrijeme i energiju da prime ove službenike i da skupa nađu najbolji model za budući rad bezbjednosnog sektora. A u daljem radu očekujemo potpunu depolitizaciju i uklanjanje bilo koje nepravde na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi na svim nivoima. Počev od Policijske akademije, pa do Ministarstva unutrašnih poslova i bezbjednosnog sektora, saopćenju Semira Hodžića, predsjednika Bošnjačke kulturne zajednice u Bijelom Polju.