MUFTIJA DR. HASANOVIĆ GOVORIO JE O STO GODINA RADA MUFTIJSTVA U HRVATSKOJ, ISLAMOFOBIJI U EUROPI, AGRESIJI NA UKRAJINU, ODNOS BOŠNJAKA I HRVATA U BIH
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 22. May 2022. 12:05:01
Muftija dr. Aziz-ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj bio je gost Hrvatske radiotelevizije u emisiji "Jedan na Jedan" koju vodi Romano Bolković.

- S muftijom Hasanovićem razgovaramo o sto godina rada Muftijstva u Hrvatskoj, o Ramazanu nakon pandemije, svrsi čestih putovanja po Europi i svijetu, o islamofobiji u Europi, potom o Institutu za obuku imama pri EU, o tome kako gleda na situaciju u svijetu nakon agresije na Ukrajinu, o razlici zbjeglica iz Ukrajine i izbjeglica iz Sirije, o tome jesu li muslimani Hrvatske zadovoljni vjerskim životom u Hrvatskoj, što institucije islamske zajednice čine posebno u kontekstu migracija i integracija, o doprinosu vjerskih zajednica multikulturnom i multikonfesionalnom ozračju, o tome koliko Bošnjaci kojima je Hrvatska domovina mogu pomoći razumijevanju između Bošnjaka i Hrvata u BiH, o fenomenu sekularizma, pobačaja i priziva savjesti te o Europi kao poprištu vjerskih tenzija i sukoba.

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović rođen je 15. listopada 1965. u Osmačama kod Srebrenice.