PREDSJEDNIK NJUJORŠKE OPĆINE QUEENS DONOVAN RICHARDS, URUČIO PROKLAMACIJU I POHVALIO RAD BOŠNJAČKOG ISLAMSKOG KULTURNOG CENTRA RICHMOND HILL
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. Apr 2022. 19:04:06
Predsjednik njujorške općine Queens Donovan Richards, u utorak večer, 26. aprila 2022., godine, najavio je posjetu Islamskoj zajednici Plav-Gusinje u New Yorku, kao instituciji koja pomaže sirotinju ali i cjelokupnu ovu komunu u kojoj, pored ostalih emigranata - etničkih grupa, živi veliki broj Bošnjaka i Albanaca, u kojoj se nalaze više vakufskih objekata, džamija i centara.

Predsjednika Richardsa su dočekali i ugostili predsjednik Smajle Srdanović, hafiz dr. Haris-ef. Hadžić, članovi Odbora, naravno i članovi IZ&PG.

Predsjednik Richards i niz biznismena, bili su gosti na iftaru koji je priređen u Bošnjačkom islamskom kulturnom centru Richmond Hill.

Hafiz dr. Haris-ef. Hadžić i Smajle Srdanović

U prekrasnom iftarskom ambijentu nakon što je poslužen bogat iftar predsjednik Donovan se obratio prisutnima, pohvalio rad Bošnjačkog islamskog kulturnog centra Richmond Hill, koji je otvoren za sve dobronamjerne ljude, prepoznatljiv je u radu, povezivanju i zbližavanju svih građana, kao i njihovom boljem životu.

Predsjednik Richards nakon obraćanja, predsjedniku IZ Smajlu Srdanoviću, uručio je Proklamaciju, kojom pohvaljuje zajednicu za cjelokupni humanitarni rad, aktivno unaprjeđivanje dobrih međuljudskih i međuvjerskih relacija i odnosa. Ujedno čija je misija promicanje međusobne ljubavi i razumijevanja.

- Bosanski / Bošnjački islamski kulturni centar posvećen je služenju Queensu, vjeri i dubokoj predanosti za dobrobit članova i njihovih susjeda širom okruga Queens, istakao je u obraćanju pored ostaloga u Predsjednik općine Queens Donovan Richards.


Donovan Richards je također bio član Gradskog vijeća New Yorka, predstavljao je 31. okrug. Član je Demokratske stranke.

Adam Romen se obratio ispred firme Steller Managmenta, koja u New Yorku posjeduju par stotina zgrada, i u kojoj radi nekoliko stotina naših sunarodnika. Jedan od četiri direktora je Smajle Srdanović iz Plava. Romen je pohvalio predan rad zajednice i obećao da će i u budućnosti nastaviti da blisko surađuju.

Steller Managmenta već godinama sponzoriše iftare u našoj zajednici, tako je bilo i ove ramazanske večeri.

Predsjednik IZ Plav-Gusinje Smajle Srdanović za Bošnjaci.Net je istakao da je Proklamacija predsjednika općine Queens Donovana Richardsa, veliko priznanje zajednici i Bošnjačkom islamskom kulturnom centru, i ukazuje da je naša zajednica prepoznatljiva u New Yorku po dobrom radu, poštenim i humanim ljudima koji su otvoreni prema svima. To je jako dobro da službene vlasti ove svjetske metropole prepoznaju i cijene rad naše zajednice što dodjelom proklamacije to svjedoče. Naravno, ovo je priznanje svim članovima naše zajednice koji daleko od domovine Bosne i Sandžaka, zavičaja Plava, Gusinja i drugih mjesta, doprinose u radu, međuljudskim odnosima i napretku naše zajednice.