Saopćenje povodom insinuacija predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića
DRAGAN ČOVIĆ IZNOSI NETAČNE I ZLONAMJERNE TVRDNJE O ISLAMSKOJ ZAJEDNICI
Autor: Islamskazajednica.ba
Objavljeno: 25. Mar 2022. 13:03:30
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je na svojoj današnjoj redovnoj sjednici, pored ostaloga izdao i saopćenje za javnost povodom insinuacija predsjednika HDZ-a BiH Dragana Ćovića.

U saopćenju se kaže:
- Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine, gosp. Dragan Čović, je u nekoliko navrata iznosio neistine o tome kako je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini vodila kampanju za izbor gosp. Željka Komšića za poziciju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ovu konstataciju je ponovio u utorak, 22.03.2022.

Netačne i zlonamjerne tvrdnje koje se iznose o Islamskoj zajednici neće promijeniti činjenicu da Islamska zajednica nikada nije bila dio političkih kampanja. Naprotiv, reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je svoj stav i stav Islamske zajednice o pitanju izbora člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda iznio javno.

Islamska zajednica je od političkog djelovanja gosp. Dragana Čovića imala samo štetu, jer je on, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, svojim djelovanjem opstruirao potpisivanje Ugovora između Islamske zajednice i države Bosne i Hercegovine i tako najbrojniju vjersku zajednicu u BiH, i njene pripadnike, doveo u diskriminiran položaj, naglašeno je u saopćenju.