Na vijest, da je Izetbegović potvrdio da stranci pokušavaju da uruše najjaču bošnjačku stranku
BAKIRE, IMAŠ NAŠU PUNU PODRŠKU - NE ODUSTAJ OD PRINCIPA ZDRAVOG RAZUMA!
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 19. Mar 2022. 22:03:24
Mi smo bosanska nacija i država, koja ima iskustvo genocida u Europi na kraju dvadestog stoljaća o čemu svjedoče presude Međunarodnog suda pravde u Haagu o udruženom zločinačkom poduhvatu.

Imamo iskustvo o takozvanoj “sigurnosnoj zoni UN-a” Srebrenica, koja je bila žrtva genocida nakon Holokausta.

Zato je opravdano pitanje da li se mi možemo pouzdati u sadašnji EUFOR?

Može li se ponoviti ono što se dogodilo u Potočarima kada su vojnici iz Holandije propustili zaštiti bosanske civili, koji su se pouzdali u njihovu zaštitu?

Dakle, nije ovdje problem ni Milorad Dodik ni Dragan Čović, već su problem oni u Europi, kao što je izvjesni gospodin David McAllister, koji radi za hrvatski apartheid na štetu zdravog razuma.

Naime, David McAllister je bio i ostao kreator europske vanjske politike, naročito u vrijeme Federici Mogherini.

Upravo zahvaljujući Europskoj narodnoj stranci, čiji je McAllister potpredsjednik Europski parlament je izglasao tri rezolucije o Bosni i Hercegovini, u kojima se naglašava federalizam, decentralizacija, supstidijarnost i legitimno predstavljanje što je u duhu i slovu Hadezevog trećeg entititeta, odnosno podjeli Bosne na etničkom ili apartheidskom principu i to najivše zahvaljujući prisnoj vezi izvjesne hadezeovske fanatične gospodje Željke Zovkić s Davidom McAllisterom.

Ništa novo, Dragan Čović je onomad u Europskom parlamentu bez dlake srama kazao kako Bošnjaci ne smiju isticati svoju većinsku demografsku vrijednost u bosanskoj državi zato što su Hrvati konstutivni narod pa treba da imaju, iako su manji po broju, isti položaj u bosanskoj državi kao većinski Bošnjaci.

Dragi moji, sami procijenite na šta to tukne?

Sada je jasno, Daytonski sporazum nije imao za cilj da ujedini, uredi i učini da Bosna bude snažna i funkcionalna građanska i demokratska država, već da zaustavi rat, odnosno genocid.

Mi smo kao nacija i država znali šta znači Dayton za Bosnu i zato smo ga prihvatili kao nepravedni mir unjesto pravednog rata.

Nakon 1425 dana i noći krvave opsade prihvatili smo Dayton sa svim manjkavostima.

Ali, sada nemamo pravo ni kao nacija ni kao država popuštati ni nacionalizmu ni fašizmu bez obzira otkod to dolazilo.

Stoga, Bakire hoću da znaš da imaš našu punu podršku u razgovorima o reformi izbornog zakona na principu građanske i demokratske bosanske države na način da su neke društvene, političke i moralne norme prirodne i nepromjenjljive, kao što je prirodno i nepromjenjljivo da sunce izlazi sa istoka a zalazi na zapadu.

Prirodno je i nepromjenjljivo da su svi ljudi jednkopravni kao pojedinci - građani u svojim pravima i dužnostima u građanskoj državi bez obzira na vjeru i naciju.

Za ovaj princip vrijedi se boriti jer je to vrijednost prvoga reda!

Ne može biti gore nego što je bilo - udruženi zločinački poduhvat od logora do genocida!

Otvori link OVDJE.