MIJATOVIĆ PISAO EICHHORST: NEĆETE USPJETI!
Autor: NAP
Objavljeno: 18. Mar 2022. 12:03:10
Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović uputio je otvoreno pismo Angelini Eichhorst, predstavnici EU u razgovorima o izbornoj i ustavnoj reformi u BiH. Pismo prenosimo integralno:

"Uvažena gospođo Eichhorst,
Mjesecima posmatram cirkus koji pravite u mojoj zemlji i pitam se ima li kraja.

Iako pisanje ovakvih otvorenih pisama predstavlja samo mrtvo slovo na papiru, dužan sam ovo uraditi prema građanima svoje zemlje ali i časnim poslanicima u Evropskom parlamentu koji stoje iza države Bosne i Hercegovine i evropskih vrijednosti i koji su u velikoj većini.

Gospođo Eichhorst, da li znate da podržavate kriminalo političke strukture u našoj zemlji, da li znate da podržavate nacionalističke politike u BiH koje zagovaraju rat i raspad nezavisne države, ja sam uvjeren da znate.

A pošto sam uvjeren da znate, pitam vas javno koliko novca ste dobili od istih kriminalno političkih struktura da ovo sve radite, šta je vaš interes, znate li da ćete odgovarati za sve ovo što radite?

Vidite ja nisam diplomata, ja nisam karijerista, ukoliko je ovo sve što radite zvaničan stav evropske politike, otvoreno vam kažem nosite se i vi i Evropa.

Ali ono što sigurno znam jeste da ovo što radite nije zvaničan stav evropske politike i vi ste otuđen centar moći koji podržava političko-kriminalne strukture u BiH koje žele ponovno krvoproliće u BiH, podržavate one iste koji Putinovu agresiju i ubijanje ukrajniskog naroda nazivaju legitimnom vojnom intervencijom.

Gospođo Eichhorst ja razumijem da morate ispuniti svoj dug poslodavcima, ali vam moram reći javno da nećete uspjeti, džaba vam zavrtanje ruku i laži, prave evropske politike u Briselu znaju dobro za koga radite i šta radite, a vjerujte mi na riječ radimo sve da doživite potpuno razotkrivanje i debakl u Briselu veoma brzo.

Do tada, imate pozdrav od jednog Srbina i Bosanca iz Banja Luke, kome je bitnija ova zemlja, nego vama Evropska unija koju nažalost predstavljate, na sramotu svih evropskih vrijednosti.

Angelina, putuj i ne vraćaj se džaba ste krečili i ti i domaći etno-kriminalci, ovo je evropska zemlja fašizam i kriminal implementirajte svojoj kući!!!", navodi se u pismu.