NASTAVLJENI RAZGOVORI O FORMIRANJU NOVE VLADE CRNE GORE
Autor: Fena
Objavljeno: 11. Feb 2022. 13:02:30
Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i izvršni direktor te stranke Zoran Mikić razgovarali su s predstavnicima nekoliko stranaka o formiranju europske vlade koju je spomenuta stranka predstavila kao jedan od modela izlaza iz političke krize u Crnoj Gori, priopćeno je iz GP URA.

Kako stoji u priopćenju, obavljeni su razgovori s DF-om i vodstvom tog političkog saveza Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, predstavnicima SNP-a Vladimirom Jokovićem i Draganom Vukićem, manjinskih partija Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem i Ervinom Ibrahimovićem, te predstavnicima SD-a Damirom Šehovićem i Borisom Mugošem.

"Tijekom jučerašnjeg dana sastanak je organiziran i s predstavnicima DPS-a koji su ranije najavili podršku europskoj vladi bez sudjelovanja u istoj. Sastanak je obavljen u zgradi Predsjedništva i to s Milom Đukanovićem, Danijelom Živkovićem i Ivanom Vukovićem kojima su predočeni prioriteti europske vlade", navode iz GP URA.

Tijekom jučerašnjih sastanaka zaključeno je da postoji visok stupanj usklađenosti oko formiranja nove vlade, a konzultacije će se nastaviti i idućih dana.

Prethodnih dana predstavnici Građanskog pokreta URA konzultacije su obavili sa SDP-om, PZP-om i CIVIS-om dok zasada u razgovorima ne sudjeluju Demokrate, stoji u priopćenju iz GP URA, a prenosi Radiotelevizija Crne Gore.