DRITAN ABAZOVIĆ MANDATAR MANJINSKE VLADE CG?
Autor: Fena
Objavljeno: 09. Feb 2022. 13:02:17
Predsjednik CG Milo Ðukanović sutra bi trebao obaviti konsultacije s predstavnicima klubova u Skupštini Crne Gore, a nakon toga mandat za sastavljanje vlade će najvjerovatnije ponuditi Dritanu Abazoviću, predsjedniku Građanskog pokreta URA.

Kako piše podgorički Dan, Abazović jedini trenutno može osigurati većinu od najmanje 41 zastupnika, a ako se sve obavi do četvrtka, već do kraja mjeseca može se očekivati sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će biti izabrana 43., ovoga puta, manjinska Vlada Crne Gore.

Ðukanović je prije dva dana kazao kako je njegova Demokratska partija socijalista spremna glasati za manjinsku vladu, jer je i to bolje rješenje od katastrofalne situacije u kojoj se Crna Gora nalazi s dosadašnjom vladom.

Također je kazao da manjinsku vladu smatra najlošijom alternativom dosadašnjoj vladi, ali da trenutačno jedan broj zastupnika nije spreman podržati druga rješenja za izlazak iz krize.

Ðukanović drži da bi manjinska vlada trebala trajati godinu te kako je veoma važno utvrditi prioritete kojima će se baviti u tom razdoblju.