Poruka i pouka
INZKOV ZAKON NE ODNOSI SE SAMO NA ZABRANU NEGACIJE GENOCIDA, VEĆ I NA ZABRANU NEGACIJE HOLOKAUSTA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 02. Dec 2021. 20:12:17
Delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine države Bosne i Hercegovine, koji su 29. novembra, 2021. god. glasali za ukidanje Inzkovog Zakona o zabrani negiranja genocida, glasali su istodobno i za ukidanje zabrane negiranja Holokausta.


To je u ovome trenutku najvažnija poruka i pouka, koju bosanski građani treba za čitaju i razumiju u tačci 3, gdje se jasno kaže:

„Ko javno odobri, porekne, grubo umanji ili pokuša opravdati zločin genocida, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin utvrđen pravosnažnom presudom u skladu s Poveljom Međunarodnog vojnog suda pridruženom uz Londonski sporazum od 8. avgusta 1945. ili Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju ili Međunarodnog krivičnog suda ili suda u Bosni i Hercegovini, a usmjereno je protiv grupe osoba ili člana grupe određene s obzirom na rasu, boju kože, vjeroispovijest, porijeklo ili nacionalnu ili etničku pripadnost, i to na način koji bi mogao potaknuti na nasilje ili mržnju usmjerenu protiv takve grupe osoba ili člana takve grupe, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina...

Otvori link OVDJE.

O sadržaju Londonskog sporazuma od 8. avgusta 1945. god., otvori link OVDJE.

Prema tome, delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine države Bosne i Hercegovine, koji su 29. novembra, 2021. god. glasali za ukidanje Inzkovog Zakona o zabrani negiranja genocida, glasali su istodobno i za ukidanje zabrane negiranja Holokausta.

Naravno, nadležne institucije bosanske države bile su dužne da obavijeste nadležne židovske organizacije u Europi i svijetu o tome sa spiskom imena delegata, koji su glasali protiv zakona o zabrani negacije Holokausta, zakona na kojeg su se obavezale sve europske država.

Pošto nadležne institucije bosanske države nisu to uradile, osjećam mojom patriotskom bosanskom i europskom obavezom da objavim spisak delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine države Bosne i Hercegovine, koji su glasali protiv zakona o zabrani negacije Genocida i Holokausta:

Srpski delegati (SNSD i SDS):
1) Dušanka Majkić
2) Mladen Bosić
3) Sredoje Nović
4) Lazar Prodanović
5) Nikola Špirić.

Hrvatski delegati (HDZ):
1) Dragan Čović
2) Lidija Bradara
3) Marina Pendeš


Naravno, osobno ću se pobrinuti da ova imena budu upisana na stup srama negatora Holokausta.

Židovi to urednije bilježe i pamte od Bošnjaka/Bosanaca, koji misle da se podrazumijeva da je istina i pravda na njihovoj strane pa nije potrebno da se miču sa mindera.

Bošnjaci/Bosanci moji,
Ništa se na ovom zamršenom svijet ne podrazumijeva ni istina ni pravda.

Za svaku istinu i za svako pravo mora se neumorno raditi i izboriti argumentima zbog budućnosti naše djece, ako Bog da!

Bošnjaci/Bosanci moji,
Lakše je čitati, pisati i dokazivati nepobitnim argumentima suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države nego s puškom u rovovima braniti Bosnu.

Pameću a ne krvlju moramo braniti Bosnu!

Tako neka nam Bog Svevišnji pomogne! Amin!