MEHMEDOVIĆ PORUČIO VUČIĆU DA PREKINE PARALELNE SVIJETOVE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 21. Oct 2021. 14:10:32
ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ: Pao je Milošević, pašće i oni koji misle da drugačijim sredstvima mogu ostvariti iste ciljeve


Poslanik u PD PS Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović na Facebook profilu napisao je poruku "Otvoreni Balkan = Rastureni Balkan", prozivajući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da prekine paralelne svijetove.

- Pozivam Vučića da konačno otvori karte i prekine paralelne svijetove, a sigurno da "Srpski svet" i Otvoreni Balkan to jesu. Samo rukovodstvo Srbije sistematski radi na tome i ulaže velike napore da u Otvoreni Balkan svi sumnjaju. Ne možete istovremeno biti i u prošlosti i budućnosti. Ne možete istovremeno govoriti o Srpskom svetu i Otvorenom Balkanu. Sve dok to istivremeno budete radili – niko vam neće vjerovati.

Dajte jedan argument zašto je Otvoreni Balkan bolji od Berlinskog procesa, kad Berlinski proces nudi i novac?

Ako želite da Otvoreni Balkan dobije povjerenje – pozovite danas Dodika i obratite se javno Skupštini RS da prekine sa projektom Rastureni Balkan, jer se iza kulisa Otvorenog Balkana – u RS stvara Rastureni Balkan i a Bosna je prije svih cilj! A to sigurno neće ići. Pao je Milošević, pašće i oni koji misle da drugačijim sredstvima mogu ostvariti iste ciljeve, napisao je Mehmedović na profilu.