PREDSJEDNICI SKUPŠTINA OPĆINA IZ MANJEG BH. ENTITETA SUTRA SE SASTAJU SA KOMŠIĆEM, IZETBEGOVIĆEM I KONAKOVIĆEM
Autor: B.net
Objavljeno: 04. Oct 2021. 20:10:47

Predsjednici skupština općina iz bh. entiteta RS i smjenjeni predsjednik Skupštine Srebrenice Ćamil Duraković boravit će sutra u Sarajevu tokom čega će se sastati sa liderima probosanskih stranaka u BiH.

Na inicijativu predsjednika Skupština gradova i općina Doboj, Prijedor, Zvornik, Višegrad, Osmaci, Novo Goražde, Vukosavlje i smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Ćamila Durakovića, sutra će se u Sarajevu održati sastanci predsjednika Skupština navedenih općina i gradova sa liderima probosanskih stranaka.

"Sastanak će se održati sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom Naroda i Pravde, Dinom Konakovićem", saopćili su.

Dodali su da će se sastanak sa predsjednikom Socijaldemokratske partije BiH, Nerminom Nikšićem održati sljedeće sedmice.

"Teme sastanaka su trenutna politička situacija u navedenim opštinama i iznalaženje mogućnosti za značajniju podršku povratnicima kako u navedene općine tako i na čitavo područje RS-a", zaključuje se u saopćenju.