Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija: Bošnjački narode, oprez!
INSTITUCIJE BOSNE I HERCEGOVINE I MEĐUNARODNE ZAJEDNICE MORAJU DEMONTIRATI ANTIDRŽAVNE, GENOCIDNE I UZP OSOVINE ZLA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 15. Sep 2021. 15:09:06


Svaki civilizirani čovjek, zdrav i normalan um, žali nevine žrtve svih zloglasnih fašističkih logora u vremenu Drugog svjetskog rata od Auschwitza do Jasenovca. Isto tako treba se odnositi prema nevinim žrtvama velikosrpskih logora smrti Omarska, Keraterm, Trnopolje, Tomašica, Manjača, Batkovići, Luka, Maljevina, Partizan…, kao i velikohr vatskih logora smrti Dretelj, Heliodrom, Gabela… i stotinama drugih koji su za vrijeme višedržavne agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992 – 1995., formirani na istoj fašističkoj velikodržavnoj matrici radi zatvaranja, zlostavljanja, silovanja, prebijanja, ubijanja, genocida ili progona nevinih civila.

U svim ovim zloglasnim logorima smrti na prostoru na kojem su politika agresora i vojno-policijska hunta zatvarali, zlostavljali, prebijali, silovali i ubijali nedužne civile, djecu, žene, djevojke, muškarce svih starosnih dobi, i jeste civilizacijski da se trajno memorijalom obilježi. To bi bio razlog više da se mlađe generacije edukuju, da se nikome više ne ponovi zlo koje je proisteklo iz umova zlikovaca Hitlera i Staljina, te Miloševića, Karadžića, Mladića, Tuđmana, Bobana i inih njihovih sljedbenika koji su izvršavali naređenja, prebijali i ubijali ni krive ni dužne nevine civile.

U zloglasnom logoru Jasenovac su ubijani civili Srbi, Romi, Židovi i Bošnjaci, i svi oni se nisu uklapali u tadašnji fašističko-nacistički režim kojima je NDH-azija vjerno i odano služila. Dok su mahom Bošnjaci i dijelom Hrvati ubijani u zloglasnim velikosrpskim logorima smrti u Omarskoj, Keratermu, Trnopolju, Tomašici, Manjači, Batkoviću, Luci, Maljevini, Partizanu… koji se nisu uklapali u okvire velikosrpske paradržavne tvorevine tzv. rs koju su stvarali na krvi i kostima nevinih građana u Bosni i Hercegovini. Isto tako u velikohrvatskom paradržavnom projektu tzv. hr hb u zloglasnim hrvatskim logorima Dretelj, Heliodrom, Gabela… zlostavljani su, isljeđivani i ubijani Bošnjaci, sve sa namjerom njihovog potpunog istrebljenja iz svoje države i svoje zemlje na kojoj autohtono vjekovima žive.

Najava izgradnje “svesrpskog svetilišta” u Donjoj Gradini na tlu države Bosne i Hercegovine, a sve to navodno u povodu 80 godina od osnivanja zloglasnog logora u Jasenovcu, ustvari ima za cilj stvaranje “srpskog sveta” preko državne granice Drine, koji je u najezdi velikonacionalističke politizacije jasenovačkih žrtava na čelu sa državnom politikom Srbije nastavak politike zla koju je na Gazimestanu pokrenuo balkanski kasapin Slobodan Milošević, te Srpska pravoslavna crkva, SANU i njihovi sljedbenici i megafoni u Bosni i Hercegovini. Cjelokupna javnost mora shvatiti da je ovo kontinuitet otvorene političke, vojne i policijske agresije Srbije na Bosnu i Hercegovinu, ali i nastavak genocida i otvoreno etničko čišćenje, posrbljavanje i svetosavizacija državnog teritorija Bosne i Hercegovine u čemu ne samo da učestvuje, već ih upućuje i predvodi Srpska pravoslavna crkva.

Sve ovo govori da su država Bosna i Hercegovina i Bošnjaci nad kojima je izvršena agresija, genocid i UZP, od 1992. godine na udaru velikonacionalističke politike Srbije, ali i Hrvatske koji danas predvodi Milanović. Takvu politiku zla osudili su najviši internacionalni sudovi, koji su formirani od strane Ujedinjenih nacija (UN), dok su upravo lideri tih paradržavnih politika osuđeni na doživotne ili višedecenijske kazne zatvora.

Naum izgradnje “svesrpskog svetilišta” izvan kompleksa logora Jasenovca, ustvari pokazuje kolika je nemoć aktuelne politike “srpskog sveta” da se svojih žrtava sjećaju tamo gdje su ubijeni, gdje im je krv prolivena, tj. u Jasenovcu u Hrvatskoj. Dok s druge strane je namjera da se na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, sagradi memorijal u dijelu države gdje je potocima prolivena krv Bošnjaka u Drugom svjetskom ratu ali i u vremenu srpsko-crnogorske genocidne agresije 1992-95. Sve to hijenski radi državna vlast Srbije sada na čelu sa Aleksandrom Vučićem i SPC uz pomoć kriminalca sa američke crne liste, Milorada Dodika, kako bi sagradili novi velikosrpski Gazimestan, da cijeli jedan prostor poprimi karakter kosovoizacije, koji bi držali pod čizmom svetosavskog terorizma. Slobodno možemo reći da im veliku pomoć protiv države Bosne i Hercegovine pružaju velikonacionalisti uz “hrvatskog sveta” Milanović i Čović.

Međunarodne institucije, posebno UN i zapadna Europa, izdali su Bosnu i Hercegovinu i prepustili Bošnjake krvoždednim hordama zla da se nad njima iživljavaju i izvrše genocid 1992. – 1995. Nakon genocida, jesu blago osudili svoje propuste i licemjerno izrazile žaljenje za žrtvama. Internacionalni sudovi kako tako su osudili politike agresora, gencoid, UZP, zla i zločince, ali to nije dovoljno sve dok se presude ne implementiraju u državi Bosni i Hercegovini, ali i na internacionalnom nivou. Jer, pravno, historijski i civilizacijski je bitno da – državne politike agresije i genocida, kao i idejni tvorci, naredbodavci i počinioci budu trajno prepoznati i žigosani. Nažalost, do sada nisu ništa uradili po ovom pitanju. Činjenice jesu, nakon presuda za genocid i UZP, osuđena su kompletna srpsko-hrvatska paradržavna politička i vojna rukovodstva “rs” i “hr hb”, dok sudske presude na terenu nisu implementirane, a paradržavne tvorevine trebale su biti potpuno demontirane. Jer je nemoguće da zločinci, odnosno projektanti zla budu osuđeni na doživotne ili višedecenijske kazne zatvora, a da njihovi genocidni projekti, ne samo da žive, već nasljednici zločinaca ruše institucije države Bosne i Hercegovine i otvoreno im iz dana u dan prijete nestankom.

Da su u Bosni i Hercegovini paradržavni projekti demontirani, danas bi bile nemoćne velikosrpske i velikohrvatske politike u tandemima Vučić-Dodik i Milanović-Čović, kao i onih prije njih, i onih koji će doći poslije njih.

Najzad, umjesto iskrenog izvinjenja i žaljenja za sve žrtve ratova za koje je odgovorna i država Srbija i njeni pomagači, ali i SPC, što potvrđuju brojne presude, licemjerni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upućujući „Srbima iz svih srpskih zemalja“ da 15. septembra izvjese srpske zastave, ma gdje živjeli, najbolji primjer nastavak srpskog siladžijstva nad narodima i državnim teritorijama kako Bosne i Hercegovine, tako i Kosova, Crne Gore, Republike Sjeverne Makedonije…

Ako postoje međunarodne institucije, ali i europske, time i UN, kao i SAD koje su prijateljski naklonjene Bosni i Hercegovini, onda ne smiju više zatvarati oči pred otvorenom srpsko-hrvatskom velikonacionalističkom politikom koja prijeti nastavkom osvajačkih ratova.

Pozivamo sve patriote Bosne i Hercegovine i probosanske snage na ujedinjenje. Također pozivamo sve političke faktore umjesto borbe za fotelje da se udruženo bore za državu Bosnu i Hercegovinu.

Institucije države Bosne i Hercegovine i međunarodne zajednice, uključujući OHR i visokog predstanika, moraju demontirati osovinu zla “srpsko-hrvatski svet”. Ako to ne urade u što kraćem roku, država Bosna i Hercegovina bit će izložena srpsko-hrvatskim vojno-policijskim terorističkim udarima, dok će se nad Bošnjacima nastaviti genocid.

Bošnjački narode, oprez!

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA)
Ured za medije