AMBASADA BIH U LONDONU: PROMOVISANA BRITANSKO-BOSANSKOHERCEGOVAČKA PRIVREDNA KOMORA
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 11. Sep 2021. 12:09:38
Foto: MVP BiH


U prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Londonu juče je održana promocija nedavno osnovane Britansko-bosanskohercegovačke privredne komore (BBHCC), javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, ambasador BiH u Londonu Vanja Filipović, koji je i počasni predsjednik BBHCC, obratio se tom prilikom prisutnima istaknuvši odlične bilateralne odnose i suradnju između BiH i Ujedinjenog Kraljevstva, ali i velike mogućnosti unapređenja ovih relacija na polju trgovine i investicija.

Skupu u Ambasadi BiH su se obratili i specijalni trgovinski izaslanik Vlade UK za zemlje Zapadnog Balkana, ujedno i član BBHCC Savjetodavnog odbora, Martin Vickers, te Lilijan Sulejmanović koja je inicijator i jedan od osnivača Udruženja BBHCC.

Bili su prisutni i predstavnici kompanija koje su BBHCC patroni-članovi, poput Adriatic Metals i APS Facade, predstavnici drugih trgovinskih komora koje djeluju u UK, kao i ostali članovi, partneri i prijatelji udruženja.

BBHCC je neprofitna organizacija koju su osnovale su Lilijan Sulejmanović i Amela Karajbić, pripadnice bh. dijaspore u UK, koje su u ovaj projekat uložile svoje veliko iskustvo u međunarodnom poslovanju, i za što su dobile veliku podršku Ambasade UK u BiH, kao i Ambasade BiH u Londonu.