SPP NAJOŠTRIJE OSUĐUJE PRIJETNJE SJENIČKOG KRIMINALCA FUNKCIONERIMA I ČLANOVIMA SPP-A
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 24. Nov 2020. 18:11:51


Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Sjenici najoštrije osuđuje prijetnje kriminalca Iza Latovića upućene funckionerima i članovima SPP–a. Izo Latović, lice sa pozamašnim kriminalnim dosijeom, koje je osuđivano za najteža krivična dijela u Republici Srbiji i inostranstvu, ničim izazvan, pozvao je člana SPP–a Sulejmana Nišića, preko koga je uputio niz prijetnji predsjedniku Političkog savjeta SPP–a dr. Admiru Muratoviću, predsjedniku opštine Sjenica Munibu Mujagiću i članu SPP–a Edinu Hamidoviću.

Izo Latović kao dugogodišnji saradnik Rasima Ljajića, čija je kćerka i odbornik Sandžačke demokratske partije u Sjenici, ovim činom je ugrozio sigurnost funkcionera i članova SPP–a, izazvavši uznemirenost građana Sjenice i šire, sve u cilju zastrašivanja i pritiska na vlast, kako se ne bi otkrili kriminalni poslovi SDA i SDP–a, kao i organizirani kriminal njihovih istaknutih članova i finansijera. Očito je da se ovaj ozloglašeni kriminalac ovako ponaša jer ima podršku određenih
policijskih i bezbjednosnih struktura koje su ga štitile i prikrivale godinama unazad. Ovo nije prvi put da se ovo lice ovako ophodi prema građanima Sjenice i da iste i slične prijetnje upućuje političkim neistomišljenicima. Poznato je da su njegova mnogobrojnakriminalna i nezakonita postupanja ostala nekažnjena zbog njegove nesporne sprege sa određenim strukturama vlasti.

Opštinski odbor SPP-a u Sjenici oštro protestira zbog tolerisanja ovakvog ponašanja, čime se daje podstrek nasrtanju nasilja i kriminala pod pokroviteljstvom Sandžačke demokratske partije, uz zahtjev
policijskim i pravosudnim organima da ovog i druge nasilnike hitno procesuiraju i zaštite nedužne građane opštine Sjenica. Stranka pravde i pomirenja će poduzeti sve mjere kako bi zaštitila svoje funkcionere i članove, ali i sve građane od bahatih kriminalaca i njihovih političkih šefova. Jos zešće ćemonastaviti borbu protiv kriminala i korupcije do konačnog obračuna, piše u saopćenju Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja u Sjenici.