IZ ŠTAMPE IZAŠLA KNJIGA “TRAGOVIMA PEJGAMBERA” - AUTORA DR. FIKRETA ARNAUTA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 24. Nov 2020. 16:11:50


Izašla je knjiga “Tragovima Pejgambera” – kazivanja o Božijim poslanicima a.s., - autora dr. Fikreta Arnauta. U povodu izlaska knjige dr. Arnaut emotivno je istakao, spuštanja u kabur recezenta knjige dr. Bašića i izlazak iste:

- Jedan od recenzenata ove moje knjige dr. Kemal Bašić, rahmetli, se upravo spuštao u kabur, na putu povratka svome Gospodaru, danas poslije podne namaza a meni u ruke stiže iz štamparije knjiga. Onaj osjećaj kada se smjenjuje u srcu tuga i radost. Tuga zbog rastanka s ahbabom školskim, koji je bio doktor historije, i svojim potpisom dao podršku i recenzirao historijsku knjigu Tragovima Pejgambera, i radost kada se doživi da knjigu, na kojoj se radilo dugo vremena, možete osjetiti u ruci, rekao je Arnaut.

Arnaut je taođer naglasio da je doživljaj objavljivanja knjige kao radost roditelja kada mu se rodi potomak:

- Jedne prilike sam slušao dr. Ferida Muhića, koji je poredio radost autora kada doživi objavljivanje knjige, da nije ništa manja od radosti koju ima roditelj kada mu se rodi potomak. Molim Allaha Milostivog da mu riječi koje je upisao u ovu knjigu budu trajna sadaka iz kojih će mu se bilježiti dobro djelo, sve dok traje. Baš onako kako nas je obradovao Pejgamber u hadisu, naglasivši da za tri stvari teče nagrada i nakon smrti. Jedno je i "او علم ينتفع به."
“Znanje korisno.”
Volio sam da je naš rahmetli Kemal doživio radost viđenja knjige. Zamolio bih prijatelje, koji žele da rahmetli Kemalu prouče El-Fatihu, - zaključio je dr. Arnaut.