Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić otvorio izložbu
BANJA LUKA: IZLOŽBA “STARA BOSNA” U POVODU 25. NOVEMBRA, DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 23. Nov 2020. 18:11:45


Večeras je u Kristalnoj sali hotela Bosna u Banja Luci održana izložba “Stara Bosna” u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Izložbu su organizovali Kabinet potpredsjednika bh. entiteta RS iz reda bošnjačkog naroda u saradnji sa Galerijom “Preporod” Zenica uz BZK “Preporod” ZDK i Gradskim odborom Stranke demokratske akcije Banja Luka. Slike koje su bile izložene i prezentovane na ovoj izložbi su rađene različitim tehnikama sa motivima stare Bosne kojom umjetnici prikazuju hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine.

Izložbu “Stara Bosna” je otvorio potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić, koji se i obratio prisutnima:- Ogromno je hiljadugodišnje kulturno-historijsko nasljeđe Bosne i Hercegovine. Ovakvim nasljeđem ne mogu se pohvaliti mnoge zemlje u Evropi. Ovo je prava prilika i pravo mjesto da se to pokaže. U predvečerje jednog on najvećih praznika u našoj domovini prava je prilika da se pokaže naše hiljadugodišnje kulturno-historijsko nasljeđe i prirodne ljepote kojima naša domovina obiluje. Banja Luka je naš šeher grad. U njemu se trebaju organizirati mnogi sadržaji u povodu Dana državnosti, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. To se očekuje da rade oni koji vole ovu zemlju. Ne može se to očekivati od onih koji ruše ovu zemlju, veličaju ratne zločince negiraju počinjeni i presuđeni genocid nad Bošnjacima. Oni koji vole Bosnu i Hercegovinu sa svojim programima i sadržajima razne vrste trebaju doći u Prijedor, Banja Luku, Doboj, Bijeljinu, Srebrenicu i druga mjesta, a mi ćemo biti dobri domaćini.

Zbog toga je neizmjerno važna ova večerašnja izložba. Želim se zahvaliti BZK “Preporod” ZDK na dolasku i organizaciji ove izložbe. Meni je čast, zadovoljstvo i privilegija da budem suorganizator ove izložbe večeras u Banja Luci u povodu Dana državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine.