Inicijativa "Moja adresa Srebrenica"
ALIJA TABAKOVIĆ - ZAJEDNIČKI KANDIDAT PROBOSANSKOG BLOKA ZA NAČELNIKA OPĆINE SREBRENICA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 20. Sep 2020. 16:09:57


Predstavnici probosanskih političkih stranaka u Srebrenici (SDA, SBB, Stranka za BiH, PDA i DF) i Inicijative "Moja adresa Srebrenica" usaglasili su se i donijeli odluku o izboru zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica na lokalnim izborima 2020. godine.

Zajednički kandidat je Alija Tabaković, aktuelni predsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenica i šef kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a.

Alija Tabaković, profesor, rođen je 1979. godina u Osmačama kod Srebrenice. Bio je predsjednik Kluba SDA u Skupštini opštine, a trenutno se nalazi na poziciji predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

U proteklim godinama Tabaković je bio aktivan u borbi za prava Bošnjaka u ovom gradu, a posebno kada je u pitanju pravo na bosanki jezik i nacionalnu grupu predmeta.

Bošnjaci.Net upućuju apel građanima Srebrenice, našim vjernim čitateljima ma gdje živjeli i kojima je ovaj grad u srcu, da svoj glas na predstojećim izborima isključivo daju probosanskom kandidatu Aliji Tabakoviću, time zajednički vratimo grad onima kojima pripada, time da se ne dozvoli da ga vode oni koji su učestvovali u genocidu nad Bošnjacima i koji negiraju genocid i veličaju velikosrpske ratne zločince.