Vogošća
KNJIGE IMA KO DA ČITA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 06. Sep 2020. 14:09:25

Bibliotekar Amir Mustafić sa najmla]im posjetiocima biblioteke


Nakon samo dva dana trajanja njihove tradicionalne akcije vezane za promociju čitalačke kulture, biblioteka Javne ustanove Kulturo sportski centar Vogošća, dobila je 173 nova člana.

- Na početku nove školske godine za učenike vogošćanskih škola omogućili smo povoljan upis u biblioteku za samo pet konvertibilnih maraka, kaže bibliotekar Amir Mustafić. To je pokazalo da u Vogošći ima ko da čita knjige i da ćemo, u vremenu pred nama, imat još više novih članova. Učenici osim knjiga predviđenih školskom lektirom mogu uživati i u bogatom bibliotečkom fondu, jer se na policama vogošćanske biblioteke nalazi više od 22.000 knjiga.

Jedan od novijih naslova u posjedu biblioteke jeste i nedavno izašla knjiga potpisnik ovih redova „Sjajniji od zlata“ - Po njima ulice, Trgovi i Javne ustanove u Vogšći nose imena.

Inače, upis u vogošćansku biblioteku može se izvršiti svakog radnog dan od 9 do 15 sati, četvrtkom do 18 sati. Visina godišnje članarine je 15 konvertibilnih maraka, za dvoje i više djece iz jedene porodice članarina je 10 KM, a za penzionere pet konvertiblnih maraka.


Biblioteka Vogošća