Stuttgart
DOSTOJANSTVENO PREDSTAVLJANJE BIH U SCHWÄBISCH GMÜNDU I ULMU NA KULTRNO-SPORTSKIM MANIFESTACIJAMA
Autor: B.net
Objavljeno: 09. Mar 2020. 15:03:08


Schwäbisch Gmünd: Generalni konzul BiH svečano uručio priznanje KUD-u "Čardak"

Zastave BiH u subotu, 07.marta ponosno su se viorile širom Baden-Württemberg-a. Naime, u Schwäbisch Gmünd-u BiH KUD "Čardak" obilježavao je svoj rođendan. Svečani defile preko stotinu učesnika sa bh-zastavama u rukama svih učesnika izazvao je posebno lijep osjećaj prisutnih, gdje su od miline, ljepote i nostalgije nerijetko izazivale i suze radosnice prisutnih. Uz tonove čuvene bh-pjesme "Zemljo moja" nizale su se kolone učesnika koji su zračili pozitivnom energijom i ljepotom u tradicionalnim nošnjama naroda BiH.U prepunoj sali uz prisustvo i gradonačelnika Schwäbisch Gmünd sa kojim je generalni konzul BiH Began Muhić imao srdačan susret.

Prisutni su uživali u bogatom kulturno-scenskom nastupu kako domaćina, tako i brojnih gostujućih BiH KUD-ova.Ovo je bila prilika da predsjednici društva Enveri Jusić, Generalni konzul BiH Began Muhić, svečano uruči Priznanje KUD-u "Čardak", kao znak zahvalnosti za uspiješnu saradnju i poseban doprinos u njegovanju kulturne baštine BiH i jačanju saradnje građana BiH i Savezne Republike Njemačke.

Ulm: Sportisti dostojanstveno predstavljaju BiH
90-ak kilometara dalje, u Ulmu Sportsko društvo i Udruženje borilačkih vještina Zam-Zam na čijem čelu se nalazi uspiješan BiH sportski radnik Zahir Tahunić, kroz sportska takmičenja proslavili su 15 godina svoga trofejnog rada. Brojni učesnici ogrnuti i ukrašeni zastavama jedine nam BiH, hrabro su se borili u kategorijama njemačkog i evropskog prvaka u kickboxingu.

Generalni konzul Muhić lično je bodrio i na kraju čestitao bh-sportistima kao i najzaslužnijem pojedincu Zahiru Tahuniću za ovu veliku sportsku smotru i načinu dostojanstvenog predstavljanja BiH.