DF MOSTAR: OSUĐUJEMO PRIMJENU SILE NAD GRAĐANIMA MOSTARA!
Autor: B.net
Objavljeno: 09. Dec 2019. 17:12:12


Povodom jutrošnjih dešavanja na deponiji Uborak, osuđujuemo svaki vid nasilja i upotrebu sile nad građanima koji samo traže da se institucionalno riješi ovaj problem gdje su direktno ugroženi životi građana Mostara.

Da su gradske vlasti ispoštovale dogovor od prije šest mjeseci koji je postignut sa prosvjednicima, kada su se obavezali da će formirati stručnu radnu grupu te pokušati naći rješenje za deponiju Uborak, izbjegli bi ponovnu blokadu iste kao i nemile scene upotrebe sile pripadnika MUP-a HNK-a nad prosvjednicima.

Podsjećamo da je okolišna dozvola za deponiju Uborak istekla 4.decembra 2019.godine i da je samim tim ova deponija i njen rad trenutno nelegalan te je upitna i legalnost jutrašnje akcije pripadnika MUP-a HNK-a.

Gradski odbor Demokratske fronte Mostar daje punu podršku prosvjednicima te insistiramo da odgovorni na svim razinama vlasti iznađu adekvatno rješenje koje će trajno riješiti ovaj veliki problem građana Mostara, piše u saopćenju koje je potpisao Mahmut Trčalo, predsjednik GO DF Mostar.