Nastavljen rast Naroda i Pravde:
ALMIR ŠPIODIĆ NOVI VIJEĆNIK U OV ILIJAŠ
Autor: B.net
Objavljeno: 02. Dec 2019. 13:12:08


Almir Špiodić, novi je vijećnik Naroda i Pravde u Općinskom vijeću Općine Ilijaš, saopćeno je iz Naroda i Pravde. Špiodić je rođen 1982. godine, otac je troje djece i do sada je u Općinskom vijeću Ilijaš djelovao kao nezavisni vijećnik.

Djelovanjem kroz Općinsko vijeće Ilijaš, Špiodić je pokrenuo na desetine pitanja i inicijativa, pri čemu su neke već prihvaćene i realizirane, dok su neke u fazi realizacije.

"Politiku nikada nisam doživljavao kao sredstvo za ostvarivanje ličnih ciljeva. Ja sam to od prvog dana shvatio kao vrlo ozbiljnu obavezu prije svega prema Bogu i onima koji su me svojim glasom postavili na odgovornu poziciju. Veliki dio moje generacije, generacije kojoj je rat uzeo djetinjstvo, a ova poslijeratna politika mladost i dostojanstvo, svoju egzistenciju odavno je pronašao u inostranstvu, u uređenim zemljama gdje im je garantovana socijalna i druga sigurnost. I sam sam razmišljao o odlasku, ali je moja odluka ostanak i borba za bolju Bosnu i Hercegovinu, bolji Ilijaš u kojem sam zasnovao svoju porodicu i u kojem radim u realnom sektoru“, navodi Špiodić.

Špiodić dodaje da nova politika koju prepoznaje u novoj vlasti u Kantonu Sarajevu i u Narodu i Pravdi sigurno vraća nadu da se sistem može unaprijediti, da se politikom može baviti na pošten i transparentan način.

„U dosadašnjem djelovanju Narod i Pravda je pokazala da je državotvorna, patriotska, probosanski orijentisana politička organizacija spremna da preuzme odgovornost. To je jedan od najvećih razloga zašto podržati ovu priču i jedan od najvećih razloga mog pristupanja Narodu i Pravdi", kaže Špiodić.

Narod i Pravda nastavlja sa širenjem i organiziranjem lokalnih ogranaka u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, od Bihaća i Bosanske Krajine, preko Tuzle, Gradačca, Zenice i Goražda do Hercegovine.