Univerzitet u Bihaću
PROMOCIJA VIII I IX TOMA ENCIKLOPEDIJSKOG RJEČNIKA BOSANSKOG JEZIKA U BIHAĆU
Autor: B.net
Objavljeno: 01. Nov 2019. 13:11:31
Regionalni odbor VKBI i Univerzitet u Bihaću organizirali promociju VIII i IX toma enciklopedijskog Rječnika bosanskog jezika u BihaćuSinoć je u velikoj sali Muzeja AVNOJ-a u Bihaću održana promocija VIII i IX toma enciklopedijskog Rječnika bosanskog jezika autora prof. dr. Dževada Jahića. Domaćin promocije bio je Regionalni odbor VKBI Bosanske Krajine a suorganizator Univerzitet u Bihaću. Promociju je moderirala gđa. Dijana Begović.

Zvanice i goste pozdravili su predstavnik RO VKBI Bosanske Krajine prof.dr. Fadil Islamović, vd rektorica Univerziteta u Bihaću prof.dr. Dženana Gaćo, predsjedavajući Skupštine USK g. Agan Bunić i premijer USK gosp. Mustafa Ružnić.

Premijer USK gops. Ružnić izrazio je spremnost da se Vlada Kantona Unsko-sanskog kantona u narednom periodu uključi u finansiranje izrade preostalnih tomova enciklopedijskog Rječnika bosanskog jezika, na čemu su se autor Rječnika i generalni sekretar VKBI iskreno zahvalili.

Rječnik su promovirali prof. dr. Amira Dervišević, prof. dr. Belkisa Dolić, prof. dr. Vildana Pečenković i mr. sci. Emir Zlatar, generalni sekretar VKBI.

Na kraju promocije prisutnima se obratio autor Rječnika prof. dr. Dževad Jahić.