SKANDAL - OD SVASTIKE DO SAVJETNIKA: NA SLICI BOJOVNIKA HVO-A SA NACISTIČKOM ZASTAVOM DVA DUŽNOSNIKA MINISTARSTVA ODBRANE BIH
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 24. Sep 2019. 21:09:05


Bugojno je proteklih dana došlo u centar pažnje bh. javnosti nakon što je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u svom govoru na Svečanoj akademiji pominjao HVO i Udruženi zločinački poduhvat.

Džaferovićev je u govoru HVO nazvao agresorskom i zločinačkom vojskom u službi UZP-a, što je usotalom kroz presude rekao i Haški sud koji je vojni i politički vrh nekadašnje Herceg-Bosne osudio za Udruženi zločinački poduhvat.

Na internetu se potom pojavila fotografija pripadnika HVO-a kako tokom rata poziraju sa nacističkom zastavom u Bugojnu. Sagovornici Vijesti.ba kažu da ono s čime javnost nije upoznata jeste skandalozna činjenica da se na slici nalaze brigadiri Oružanih snaga BiH – Josip Brajković i Predrag Visković.Naši izvori kažu da su Brajković i Visković iz Bugojna. Brajković je, navodno, trenutno savjetnik u Ministarstvu odbrane BiH, a Viskovića je ministrica Marina Pendeš poslala u NATO štab u italijanski Napulj kao vojnog predstavnika BiH.

Do kada će i kakve savjete u Ministarstvu dijeliti Brajković i do kada će i kako BiH u NATO štabu predstavljati Visković nakon ovih krajnje diskreditirajućih činjenica, ostaje da se vidi. U BiH je sve moguće.