Spašeni su neprocjenjivi artefakti, francuski predsjednik poručio: "Obnovit ćemo je"
IZGORJELA KATEDRALA NOTRE-DAME
Autor: B.net
Objavljeno: 16. Apr 2019. 18:04:06


Požar guta crkvu Notre-Dame u Parizu! Urušio se toranj na katedrali i veliki dio krova na slavnoj crkvi. Plamen je sve veći i veći. Katedrala je izgrađena u 12. stoljeću i privlači milijune posjetitelja svake godine. Smještena je u srcu Pariza, na otoku Île de la Cité. Na popisu je svjetske baštine UNESCO-a.

Katedrala Notre-Dame u Parizu gori (Video: Reuters) Gori Notre-Dame u Parizu (Video: Reuters) Notre-Dame u plamenu (Video: Reuters) +14 U tijeku je velika akcija gašenja velikog požaru u katedrali Notre-Dame.

- Požar na crkvi Notre-Dame izbio je oko 18:50

- Glavni toranj urušio se oko 20 sati, a malo poslije toga i krov

- Francuski predsjednik Emmanuel Macron stigao je u krug Crkve. Putem Twittera je poručio: "Tužan sam što moram gledati kako gori dio nas".

- Sa svih strana pristižu riječi potpore za Pariz i Francusku. Na požar su na društvenim mrežama reagirali Donald Trump, britanska premijerka Theresa May, londonski gradonačelnik Sadiq Khan, njemačka kancelarka Angela Merkel i mnogi drugi

- Zasad nema informacija o ozlijeđenima, na terenu je 800 vatrogasaca

- "Možemo reći kako je struktura katedrale spašena od totalnog uništenja", potvrdili su francuski vatrogasci nakon gotovo pet sati borbe s vatrom

23:45 Francuski predsjednik Emmanuel Macron došao je na poprište katastrofalnog požara koji je nazvao "strašnom tragedijom", no rekao je da je izbjegnuto ono najgore, objavbio je dnevnik.hr.